Η Πιονγκγιάνγκ επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή αναφέρθηκαν σε παραβιάσεις ανθρ. δικαιωμάτων στη Β. Κορέα
Shutterstock
Shutterstock

Η Πιονγκγιάνγκ επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή αναφέρθηκαν σε παραβιάσεις ανθρ. δικαιωμάτων στη Β. Κορέα

Επικρίσεις έκανε η Βόρεια Κορέα στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το Reuters, η Πιονγκγιάνγκ  επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υποστηρίζοντας ότι παραβίασαν την κυριαρχία της (σ.σ Βόρειας Κορέας) επειδή σε πρόσφατη άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκαν στην κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Β. Κορέα.

Κατόπιν τούτου, η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε την κίνηση των ΗΠΑ «σοβαρή αμφισβήτηση» της κυριαρχίας, μετέδωσε το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σύμφωνα με το Reuters.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε επίσης τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» στην κορεατική χερσόνησο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων, σύμφωνα πάντα με το KCNA.

«Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια εκστρατεία ''ανθρώπινων δικαιωμάτων'' εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας στην αρένα του ΟΗΕ, την ώρα που διεξάγουν τα επιθετικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που δημιουργούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλειά μας», ανακοίνωσε η Μόνιμη Απόστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές δυνάμεις ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας 11ήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την ονομασία «Freedom Shield 23» (Ασπίδα Ελευθερίας 23), τα οποία διεξάγονται σε κλίμακα πρωτοφανή από το 2017 με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από τη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε ακόμη:

Η Β. Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς