Η Κίνα δεσμεύεται να αυξήσει τις δαπάνες για τον περιορισμό του κορονοϊού
Shutterstock
Shutterstock

Η Κίνα δεσμεύεται να αυξήσει τις δαπάνες για τον περιορισμό του κορονοϊού

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση της χρηματοδότησης για την πρόληψη και τον έλεγχο του κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου, το Πεκίνο δεσμεύεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση σε αγροτικές περιοχές για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Η ανακοίνωση ήρθε αφότου η χώρα κατήργησε απότομα τους αυστηρούς περιορισμούς κατά των ιών τον περασμένο μήνα, ενώ οι αρχές δήλωσαν το Σάββατο σχεδόν 60.000 θανάτους από κορονοϊό για το διάστημα μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου.

Η χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κυρίως για θεραπεία, προσωρινό επίδομα εργασίας για ιατρικό προσωπικό, εμβολιασμούς και βελτίωση των ικανοτήτων ιατρικής περίθαλψης, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας.

Η Κίνα θα υποστηρίξει επίσης τη χρήση ομολόγων τοπικής κυβέρνησης και την έκδοση ειδικών ομολόγων τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατασκευή εξειδικευμένων έργων υγειονομικής περίθαλψης, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, ανέφερε.

Ο συντονισμός των πόρων για τις πρώτες βοήθειες στην ύπαιθρο θα πρέπει να γίνει καλά και η ιατρική περίθαλψη ασθενών με σοβαρές παθήσεις πρέπει επίσης να προετοιμαστεί, αναφέρεται επίσης στη δήλωση.

Η χώρα θα δημιουργήσει «πράσινους διαύλους» για την κυβέρνηση, που θα διευκολύνουν την αγορά ιατρικών προμηθειών, δεσμευόμενη ότι «η πρόληψη και ο έλεγχος της Covid-19 δεν πρέπει να επηρεαστεί από ζητήματα χρηματοδότησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.