Γαλλία - κορονοϊός: Έκπληκτος δηλώνει ο άνδρας που θεωρείται ο «ασθενής μηδέν»

Γαλλία - κορονοϊός: Έκπληκτος δηλώνει ο άνδρας που θεωρείται ο «ασθενής μηδέν»

Έκπληκτος δήλωσε, σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, ο 42χρονος ιχθυοπώλης αλγερινής καταγωγής ο οποίος φέρεται να προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό τον Δεκέμβριο του 2019, αφού όπως είπε, εκείνη την εποχή νόμιζε ότι έπασχε από γρίπη.

Γάλλοι ερευνητές με επικεφαλής τον γιατρό Ιβ Κοέν, ο οποίος προΐσταται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Αβισέν και Ζαν Βερντιέ, επανεξέτασαν δείγματα που είχαν λάβει από 24 ασθενείς οι οποίοι είχαν νοσηλευτεί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και είχαν βρεθεί αρνητικοί στη γρίπη. Η Covid-19 δεν είχε εξελιχθεί ακόμη σε πανδημία την εποχή εκείνη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένας από αυτούς τους ασθενείς, ένας 42χρονος που γεννήθηκε στην Αλγερία αλλά κατοικεί μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία όπου εργάζεται ως ιχθυοπώλης, είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, έναν μήνα πριν καταγραφεί το πρώτο επίσημο κρούσμα στη χώρα.

Ο άνδρας αυτός ονομάζεται Αμιρούς Αμάρ και κατοικεί στο Μπομπινί, στα βορειανατολικά προάστια του Παρισιού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, ο Αμάρ είπε ότι όταν ασθένησε, πέρσι τον Δεκέμβριο, με ξηρό βήχα, κόπωση και πυρετό, νόμιζε ότι είχε γρίπη. Οι γιατροί εκείνη την εποχή δεν μπόρεσαν να κάνουν διάγνωση.

Ο ίδιος δήλωσε πως «Εξεπλάγην» όταν τον ενημέρωσαν πολλούς μήνες μετά ότι έπασχε από την Covid-19. Έχει αναρρώσει πλήρως και, όπως είπε, δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό πριν ασθενήσει και δεν γνωρίζει πώς θα μπορούσε να έχει προσβληθεί.

Η σύζυγός του εργάζεται σε ένα κατάστημα λιανικής κοντά σε αεροδρόμιο του Παρισιού και έρχεται τακτικά σε επαφή με ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ τόνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι «είναι πιθανό να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις προγενέστερων κρουσμάτων».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος προέτρεψε τις αρχές και άλλων χωρών να ελέγξουν τα αρχεία τους για κρούσματα του ιού από το τέλος του 2019, σημειώνοντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια «νέα και σαφέστερη εικόνα της πανδημίας».