Φωτογραφία αρχείου
Γαλλία: Διάσκεψη για την Ουκρανία διοργανώνει ο Μακρόν - Παρών ο Κυρ. Μητσοτάκης
AP Photo/Michel Euler
AP Photo/Michel Euler
Φωτογραφία αρχείου

Γαλλία: Διάσκεψη για την Ουκρανία διοργανώνει ο Μακρόν - Παρών ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Εμανουέλ Μακρόν διοργανώνει, αύριο, Δευτέρα, στο Παρίσι σύνοδο για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με προσκεκλημένους ηγέτες άλλων χωρών, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το απόγευμα της Κυριακής το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Παρίσι, το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν 17 αρχηγοί κρατών, όπως και τέσσερις αντιπροσωπείες σε υπουργικό επίπεδο.

Ήταν μία διοργάνωση που οργανώθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το Προεδρικό Μέγαρο και κυρίως το σημαντικότερο δεν είναι πλέον η χρηματοδότηση αυτή καθαυτή, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτής της βοήθειας και κυρίως να ξανασυζητήσουμε τη στρατηγική των συμμάχων με μια συσπείρωση γύρω από τη βοήθεια που θα λάβουν.

Όπως είπε χθες το απόγευμα και ο Γάλλος πρόεδρος, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας για να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας.

Δεν υπάρχει κούραση σε αυτή την προσπάθεια των συμμάχων εναντίον της Ρωσίας. Θέλουμε να ηττηθεί η Ρωσία και κυρίως ο Πούτιν, η Ρωσία και ο στρατός της να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την πορεία της σύρραξης.

Μάλιστα είπε ότι πρέπει να υπάρξουν νέες προσπάθειες στρατηγικής και επιχειρήσεων απέναντι στη Ρωσία.

Η διάσκεψη ξεκινάει στις 18:00 ώρα Ελλάδας και θα τελειώσει γύρω στις 22:30 με δηλώσεις από τις αντιπροσωπείες.