Γ. Οικονόμου: Οι Eυρωεκλογές έχουν διακύβευμα και διλήμματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Γ. Οικονόμου: Οι Eυρωεκλογές έχουν διακύβευμα και διλήμματα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

«Η κάλπη των Ευρωεκλογών είναι μια εθνική κάλπη και η Κυβέρνηση αναδεικνύει τα διακυβεύματα και τα διλήμματα. Οι εκλογές δεν γίνονται σε κενό ή για πλάκα. Κάθε εκλογική διαδικασία έχει διακυβεύματα και διλήμματα». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη σημασία των ευρωεκλογών.

Όπως τόνισε, «το βασικό διακύβευμα για τις Ευρωεκλογές είναι ο προσανατολισμός της Ευρώπης, που είναι υποβαθμισμένο και υποτιμημένο στη δημόσια συζήτηση. Τι Ευρώπη θα έχουμε για την κυρίαρχη πολιτική σκηνή, για τους αγρότες και την ΚΑΠ, απέναντι στην επελαύνουσα κινεζική οικονομία, στη συμπεριφορά αυταρχικών καθεστώτων και την κινητικότητα της Ρωσίας, τι Ευρώπη θα έχουμε στα γεωπολιτικά, τι Ευρώπη θα έχουμε στην αυτονομία και την αυτάρκειά της, όπως την ασφάλεια, την επισιτιστική ασφάλεια, την παραγωγή καινοτομίας και γνώσης. 

Η Κυβέρνηση και σε αυτές τις εκλογές, όπως σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2019 και μετά, με ειλικρίνεια, αναδεικνύοντας τα διακυβεύματα και τα διλήμματα, με σεβασμό προσεγγίζει τους πολίτες και ζητά την ψήφο των πολιτών. Μια ψήφο επιβεβαίωσης και εμπιστοσύνης. Η κεντρική μας γραμμή είναι ενίσχυσης και αναβάθμισης της χώρας», κατέληξε.