Φον ντερ Λάιεν: Στην Ιταλία για να επισκεφθεί τις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Φον ντερ Λάιεν: Στην Ιταλία για να επισκεφθεί τις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Στην Ιταλία θα μεταβεί την Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να δει τις καταστροφές, τις οποίες προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών.

Τις πλημμυρόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια, η Πρόεδρος μαζί με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό κ. Τζόρτζια Μελόνι, τον Πρόεδρο της περιφέρειας κ. Στέφανο Μπονατσίνι και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, και θα έχει την ευκαιρία να δει τις προσπάθειες αρωγής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Επιτροπή έχει στηρίξει τις προσπάθειες αυτές διευκολύνοντας τη μεταφορά ειδικού εξοπλισμού μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και η Πρωθυπουργός κ. Μελόνι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 17.30 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας στο EbS.

Επίσης, την Παρασκευή το πρωί, η Πρόεδρος θα μεταβεί στη Βενετία, όπου θα συζητήσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τον Δήμαρχο της Βενετίας, εκπροσώπους τοπικών φορέων και ειδικούς.

Αργότερα, θα επισκεφθεί την Μπιενάλε, όπου θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία σε εκδήλωση για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους με τίτλο «Radical yet possible future space solution».

Η ομιλία θα μεταδοθεί απευθείας στο  EbS στις 12:00 ώρα Ελλάδος. 

Στην Μπιενάλε θα δώσει το παρών και η Επίτροπος κ. Ελίζα Φερέιρα, η οποία θα εκφωνήσει την ομιλία λήξης.