Η επίτευξη συμφωνίας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, έως τις 9 Ιουλίου, παραμένει στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά την περιπλοκότητα των διαπραγματεύσεων. Αυτό δήλωσε, την Τρίτη (17/06), η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν προτείνει μια «δίκαιη» συμφωνία.
«Είναι περίπλοκο, αλλά προχωράμε – αυτό είναι καλό – και πιέζω πολύ για να επιταχύνουμε περισσότερο (…) Θα δούμε πώς θα καταλήξουν» οι συνομιλίες, είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7 στον Καναδά.
Η επικεφαλής της Κομισιόν ανέφερε, επίσης, πως δεδομένης της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν υπάρχει πίεση για περαιτέρω μείωση του πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο.