Φιλιππίνες: Ιστορικό κτήριο τυλίχτηκε στις φλόγες (pics)
AP / Aaron Favila
AP / Aaron Favila

Φιλιππίνες: Ιστορικό κτήριο τυλίχτηκε στις φλόγες (pics)

Μάχη με τις φλόγες έδιναν για περισσότερες από επτά ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις Φιλιππίνες, όταν αργά το βράδυ της Κυριακής (21/5) ξέσπασε πυρκαγιά στο ιστορικό κτήριο του Ταχυδρομείου της πρωτεύουσας της χώρας, Μανίλα

Ειδικότερα, η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 23:45, με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού πυρκαγιάς λίγο πριν τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας (22/5), προτού πραγματοποιηθεί ο περιορισμός της μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με το Γραφείο Πυροπροστασίας.

Ο διευθυντής του Γραφείου Πυροπροστασίας της Περιφέρειας της Εθνικής Πρωτεύουσας, Ναούμ Ταρόζα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εσωτερική ξύλινη κατασκευή του κτηρίου κάηκε ολοσχερώς από το υπόγειο μέχρι τον τρίτο όροφο, σύμφωνα με το CNNi.

«Είναι πολύ λυπηρό γιατί αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας», είπε ο Ταρόζα, προσθέτοντας ότι τα χαρτιά, τα βιβλία και το ταχυδρομείο πιθανόν να πυροδότησε τις φλόγες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς, με τις αρχές να μην αποκλείουν τις πιθανότητες της ηλεκτρικής βλάβης ή ακόμη και του εμπρησμού.