Εξαφάνιση Μαντλίν: Μεγάλη αστυνομική έρευνα σε φράγμα στην Πορτογαλία

Εξαφάνιση Μαντλίν: Μεγάλη αστυνομική έρευνα σε φράγμα στην Πορτογαλία

Έρευνα της πορτογαλικής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράδε, το οποίο βρίσκεται 40 λεπτά μακριά από το σημείο από το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από 16 χρόνια η τετράχρονη τότε Μαντλίν Μακάν.

Δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ ένα σκάφος της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί εκεί, περιφρουρώντας την περιοχή των ερευνών.

 

Ενδεχόμενη εμπλοκή Γερμανού βιαστή

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν εδώ και εννέα χρόνια, μια έρευνα που γίνεται αφότου η γερμανική αστυνομία βρήκε φωτογραφίες -του κύριου υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ– που απεικονίζουν τον «μικρό παράδεισό του», όπως ο ίδιος το αποκαλούσε, στην εν λόγω περιοχή της Πορτογαλίας.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην εν λόγω περιοχή έχουν σφραγιστεί ήδη από χθες, ώστε κανείς να μην έχει πρόσβαση στην περιοχή αυτή.

Εκτός από τους δύτες, ντεντέκτιβ της πορτογαλικής αστυνομίας θα ερευνήσουν όλη τη θαμνώδη περιοχή. Πρόκειται για δύσκολη αποστολή, καθώς όπως τονίζουν από την πορτογαλική αστυνομία το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας θα γίνει με τα χέρια.

Μάλιστα, από τη νύχτα τέθηκε σε ισχύ μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που καλύπτει όλη την υπό έρευνα περιοχή.

Επί τόπου και Βρετανοί αξιωματικοί

Την υπόθεση παρακολουθεί και η Βρετανία, με αξιωματικούς επί τόπου για να ενημερώνουν την οικογένεια της Μαντλίν για οποιαδήποτε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τέσσερις περιοχές ενδιαφέροντος που θα ερευνηθούν.

Βρετανός ειδικός είπε στο BBC ότι η έρευνα φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρή από άλλες περιπτώσεις. Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν ψάχνουμε ένα ψύλλο στα άχυρα».

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το υπνοδωμάτιο που μοιραζόταν με τα δίδυμα αδέλφια της, Σον και Αμελί, 18 μηνών τότε, καθώς οι γονείς της έτρωγαν με φίλους σε σημείο από όπου είχαν οπτική επαφή με το διαμέρισμα.

Η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2020 ότι το κορίτσι θεωρείται νεκρό και ότι ο 45χρονος Γερμανός ήταν πιθανώς υπεύθυνος για την εξαφάνισή της. Δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για αδικήματα που σχετίζονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν και έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ο Μπρίκνερ εκτίει ποινή για βιασμό σε γερμανική φυλακή. Τον περασμένο μήνα, γερμανικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ακυρώνει δίκη για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον του με κατηγορίες που δεν σχετίζονται με την εξαφάνιση της ΜακΚάν.

Πέρυσι κατηγορήθηκε από τους Γερμανούς εισαγγελείς στο Μπράουνσβάιχ για τρία αδικήματα βιασμού γυναικών και δύο αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα οποία έλαβαν χώρα στην Πορτογαλία μεταξύ του Δεκεμβρίου 2000 και του Ιουλίου 2017.