Εξαφάνιση Μαντλίν: Βρέθηκε στοιχείο κατά τις έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία (vid)
AP Photo/Joao Matos
AP Photo/Joao Matos

Εξαφάνιση Μαντλίν: Βρέθηκε στοιχείο κατά τις έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία (vid)

Σημαντικό εύρημα στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, φαίνεται πως έχουν εντοπίσει οι Αρχές που διεξήγαγαν τριήμερη έρευνα σε φράγμα, στην περιοχή Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, μετά από πληροφορίες ότι στην περιοχή είχε κρύψει πειστήρια της πράξης του, ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το στοιχείο που βρέθηκε έχει σταλεί για ανάλυση σε εργαστήριο της Γερμανίας, ωστόσο οι  ιατροδικαστικές εξετάσεις θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθούν.

Σε αγωνιώδη αναμονή βρίσκονται οι γονείς της Μαντλίν. 

Οι ερευνητές αφού καθάρισαν μια μεγάλη δασική έκταση στη δεξαμενή της Αλγκάρβε, έσκαψαν οκτώ βαθιές τρύπες για να συλλέξουν δείγματα, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση και εξέταση DNA στη Γερμανία.

Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha ανέφερε ότι ένα στοιχείο σχετικό με την υπόθεση βρέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας την Πέμπτη, οδηγώντας την αστυνομία να επικεντρωθεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Αρκετά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από την περιοχή, τα οποία μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σχέση με την έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ανέφερε το δημοσίευμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα. 

Οι ερευνητές αναζητούσαν ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα που είχαν κλαπεί από το σπίτι του βασικού υπόπτου Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Πληροφοριοδότης είχε ενημερώσει τους Γερμανούς εισαγγελείς ότι τα αντικείμενα που λήφθηκαν κατά την επιδρομή του 2007 στο απομονωμένο σπίτι του Μπρούκνερ ρίχτηκαν στη συνέχεια στον ταμιευτήρα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές είχαν αναφέρει πως εξανεμίζονται οι ελπίδες για ευρήματα σχετικά με την εξαφάνιση της τρίχρονης τότε Μαντλίν.