Ερντογάν: Αποδείξαμε ότι οι ισχυρισμοί περί δικτατορίας είναι καθαρή ανοησία
AP Photo/Khalil Hamra
AP Photo/Khalil Hamra

Ερντογάν: Αποδείξαμε ότι οι ισχυρισμοί περί δικτατορίας είναι καθαρή ανοησία

Η εκλογική διαδικασία είναι η ισχυρή απάντηση σε ομάδες της Δύσης που ισχυρίζονται ότι στην Τουρκία επικρατεί δικτατορία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εκλογική διαδικασία στη χώρα μας υπήρξε καθοριστική στο να κατανοήσουμε αναρίθμητες αλήθειες. Δεν είδαμε μόνο τη δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας στις κάλπες της 14ης Μαΐου, αλλά γίναμε επίσης μάρτυρες του ξεφουσκώματος των ψεύτικων αντιλήψεων», έγραψε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ποιες ήταν λοιπόν αυτές; Ήταν οι συκοφαντίες περί "δικτατορίας" στην Τουρκία», ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας πως «αυτές ήταν "εκστρατείες λάσπης" που διεξήχθησαν από εκείνους που δεν μπόρεσαν να προσελκύσουν ούτε το μισό εκλογικό σώμα στις κάλπες της χώρας τους».

«Ήταν ύπουλες ψυχολογικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον διεθνή Τύπο για εμάς. Ήταν τα ψέματα και οι εξαπατήσεις που επανέλαβε η αντιπολίτευση», επισήμανε και σχολίασε πως «με τη βούληση που εκδηλώθηκε στην κάλπη τη νύχτα της 14ης Μαΐου, η Τουρκική Δημοκρατία τα ακύρωσε όλα αυτά».

«Αποδείξαμε ότι οι ισχυρισμοί περί δικτατορίας είναι καθαρή ανοησία», υπογράμμισε. Και συνέχισε: «Οι κάλπες έδειξαν ότι η βούληση του τουρκικού έθνους δεν μπορεί να αλυσοδεθεί. Αποδείξαμε ότι οι εκλογές δεν μπορούν να κερδηθούν με ψέματα, συκοφαντίες και την πολιτική του φόβου. Δείξαμε ότι είναι αδύνατον να μπεις στις καρδιές του λαού με τη ρητορική του μίσους. Δείξαμε ότι δεν είναι δυνατόν να περπατάς, με αυτονομιστές και μέλη της FETO για χάρη πολιτικού κέρδους».

«Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν και πάλι σε όλο τον κόσμο το επίπεδο ωριμότητας της δημοκρατίας της Τουρκίας τα τελευταία 21 χρόνια και τη διορατικότητα του έθνους», τόνισε ο Ερντογάν.

«Το πετύχαμε αυτό μαζί με 85 εκατομμύρια ανθρώπους, ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα ψήφισαν. Ας ελπίσουμε ότι, μετά την 28η Μαΐου, θα μεταφέρουμε όλα αυτά τα επιτεύγματα της χώρας μας πολύ πιο μακριά μαζί», κατέληξε.

 

Εκλογές Τουρκία: Καθαρή νίκη Ερντογάν προβλέπουν νέες δημοσκοπήσεις

Καθαρή νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας την ερχόμενη Κυριακή προβλέπουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, που θεωρείται μεν αξιόπιστη, αλλά απέτυχε να προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα της 14ης Μαΐου, το 52,7% των ερωτηθέντων (3.607 άτομα σε 34 επαρχίες της Τουρκίας) δήλωσε ότι θα ψηφίσει Ερντογάν έναντι 47,3% που προτιμούν τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η έρευνα της Konda πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Μαΐου, προτού δηλαδή ανακοινώσει ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος της Νίκης, Ουμίτ Οζντάγ ότι θα υποστηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο.

Την ίδια ώρα, άλλη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η ASAL Αrastirma στις 19 έως 24 Μαΐου δίνει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στον Ερντογάν (53,4%) έναντι του Κιλιτσντάρογλου (46,6%).

 

Διαβάστε επίσης:

CNN: Έτοιμος να κερδίσει τις εκλογές ο Ερντογάν παρά τον καταστροφικό σεισμό

Γιατί το Κρεμλίνο χρειάζεται νίκη του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές