Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για αγορά Eurofighter από την Τουρκία
ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις για αγορά Eurofighter από την Τουρκία

Τον θαυμασμό του για την ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας εξέφρασε ανοιχτά ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας και επιβεβαίωσε ότι οι δυο χώρες βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μαχητικών Eurofighter από την Τουρκία, σύμφωνα με την ΕΡΤ

“Επισκέπτομαι την Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια. Έχω δει την εξαιρετική ανάπτυξη στις τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες και τις συνεργασίες. Η τουρκική αμυντική βιομηχανία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Οι ικανότητες είναι εκπληκτικές και ήταν σημαντικό για μένα να έρθω να τις δω” τόνισε ο Μπεν Ουάλας.

Σε ερώτηση για το εάν η Βρετανία θα μπορούσε να προμηθεύσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon την Τουρκία απάντησε: Σαφέστατα ναι, αλλά εξαρτάται, προφανώς, από την τουρκική αεροπορία και την τουρκική κυβέρνηση. Είπα πρόσφατα στον υπουργό Ακάρ να έρθει να με επισκεφτεί.

Ο Μπεν Ουάλας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι η Βρετανία εξετάζει μια συνεργασία αμυντικής βιομηχανίας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι “έχουμε ήδη συνεργασία και πάντα ήμασταν πολύ πρόθυμοι να εξερευνήσουμε περισσότερα“.