Ιράν: Εκτός λειτουργίας INRA και Farsnews
AP Photo
AP Photo

Ιράν: Εκτός λειτουργίας INRA και Farsnews

Μη διαθέσιμοι είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης οι ιστότοποι του Ισλαμικού Πρακτορείου Ειδήσεων (IRNA) και Farsnews.ir, ενώ σε λειτουργία παραμένει μόνο ο ιστότοπος tasnimnews, που είναι το μέσο των «Φρουρών της Επανάστασης». 

Το WhatsApp διέψευσε τον ισχυρισμό του Ιράν ότι διαμοιράζεται πληροφορίες με το Ισραήλ

Την Τρίτη, το WhatsApp διέψευσε τον ισχυρισμό του Ιράν ότι διαμοιράζεται πληροφορίες με το Ισραήλ, μετά την έκκληση της ιρανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες να διαγράψουν την εφαρμογή.

Όπως αναφέρει το BBC, η Meta, στην οποία ανήκουν επίσης το Facebook και το Instagram, εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στις κατηγορίες της Τεχεράνης, τις οποίες χαρακτήρισε ψευδείς.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Meta δήλωσε: «Ανησυχούμε ότι αυτά τα ψευδή δημοσιεύματα θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για να μπλοκαριστούν οι υπηρεσίες μας, τη στιγμή που ο κόσμος τις χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «όλα τα μηνύματα που στέλνετε στην οικογένεια και τους φίλους σας μέσω WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα end-to-end, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης έχουν πρόσβαση σε αυτά».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι: «Δεν παρέχουμε μαζικά δεδομένα σε καμία κυβέρνηση. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, η Meta δημοσιεύει διαφανείς αναφορές που περιλαμβάνουν τις περιορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν ζητηθεί πληροφορίες από το WhatsApp».

Νέες επιθέσεις των IDF στην Τεχεράνη

Σημειώνεται πως ο πολέμος ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ έχει εισέλθει στην 6η ημέρα του ,με τις IDF να δηλώνουν ότι σε διάστημα 6 ημερών έχουν πλήξει 1.100 στόχους της Τεχεράνης. Νωρίτερα, σε διάγγελμά του ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απείλησε ευθέως το Ισραήλ ότι θα τιμωρηθεί για το «τεράστιο λάθος» του.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να «ζυγίσει» το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής υπέρ του Ισραήλ και κατά της Τεχεράνης.