Ένοπλες Δυνάμεις Ισραήλ: Πλήγματα σε δεκάδες επιχειρησιακά κέντρα της Χαμάς
(AP Photo/Hussein Malla)
(AP Photo/Hussein Malla)
Πόλεμος στο Ισραήλ

Ένοπλες Δυνάμεις Ισραήλ: Πλήγματα σε δεκάδες επιχειρησιακά κέντρα της Χαμάς

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον δεκάδων επιχειρησιακών αρχηγείων της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ενός εκτοξευτή όλμων, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός τη Δευτέρα.

Ανάμεσα στα αρχηγεία που καταστράφηκαν ήταν και αυτό που χρησιμοποιούσε ο δολοφονημένος διοικητής της Νούχμπα Αλί Καντί, ο οποίος είχε γίνει επιτυχώς στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής το Σάββατο.

Ορισμένοι τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές με στόχο ένα στρατιωτικό συγκρότημα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι IDF.

«Καμία εκεχειρία στη Γάζα»

Το Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς επεσήμαναν σήμερα ότι σε αυτό το στάδιο δεν έχει συμφωνηθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, κατά την δέκατη ημέρα του πολέμου που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

«Δεν υπάρχει εκεχειρία και είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για εκεχειρία και για το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Τα σημεία διέλευσης είναι κλειστά και δεν έχει υπάρξει απόφαση» σχετικά με την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ιζάτ αλ Ρισκ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χαμάς, επίσης δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές «είναι αναληθείς».

Εξάλλου ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι κατήγγειλε ότι η στάση της ισραηλινής κυβέρνησης δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, το μόνο συνοριακό πέρασμα που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αίγυπτος προσπαθεί να διατηρήσει το πέρασμα αυτό ανοικτό από τότε που ξέσπασαν οι συγκρούσεις, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα «επικίνδυνη».