Δημοσκόπηση: Στη δεύτερη θέση οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στη Βρετανία

Δημοσκόπηση: Στη δεύτερη θέση οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στη Βρετανία

Μπροστά από το κόμμα των Εργατικών περνούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και ανεβαίνουν στην δεύτερη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της επόμενης εβδομάδας, που διενήργησε η εταιρία YouGov για την εφημερίδα Times. Πρώτο κόμμα με ποσοστό 35% (+ 1%) είναι το Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ, ενώ οι Τόρις βρίσκονται στην πέμπτη θέση με μονοψήφιο ποσοστό.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν το 16%, ανεβάζοντας το ποσοστό τους κατά μία μονάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, και οι Εργατικοί 15%, χάνοντας μία μονάδα. Οι Πράσινοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 10% (-1%) και το Κόμμα των Συντηρητικών 9% (-1%), ενώ το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία συγκεντρώνει το 5%.

Για την δημοσκόπηση ρωτήθηκαν πάνω από 7.000 Βρετανοί πολίτες, για το διάστημα από την Κυριακή έως σήμερα.

Η δημοτικότητα του Φαράτζ κάθε άλλο παρά επηρεάζεται από αρνητικά δημοσιεύματα, όπως φαίνεται σε δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεών του το Channel 4, ο επιχειρηματίας και πρώην δωρητής του Ukip και της εκστρατείας Leave, ''Αρον Μπανκς, φαίνεται ότι συνέχισε να χρηματοδοτεί τον Νάιτζελ Φαράτζ και μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, παρ'' όλο που τότε ο τελευταίος είχε παραιτηθεί από το Ukip.

Επικαλούμενο αποδείξεις, ηλεκτρονική αλληλογραφία και άλλα έγγραφα, το Channel 4, αποκάλυψε ότι ο ''Αρον Μπάνκς, «χρηματοδοτούσε» τακτικά, την χρονιά που ακολούθησε το δημοψήφισμα, τον πρώην επικεφαλής του Ukip και σημερινό ηγέτη του κόμματος του Brexit με ποσά, ύψους 450.000 λιρών, για να τα διαθέσει σε σπίτι στο Τσέλσι, σε αυτοκίνητο με οδηγό, σε προσωπική ασφάλεια και στην προώθησή του στις ΗΠΑ. Μόνο για το σπίτι στο Τσέλσι, το ύψος του ενοικίου είναι 13.000 λίρες το μήνα, ενώ ο Μπανκς φαίνεται να πλήρωσε και για την επίπλωση.