Διάσωση παιδιών στην Κολομβία: «Η μαμά μου πέθανε», «μας έδιωξε για να σωθούμε»

Διάσωση παιδιών στην Κολομβία: «Η μαμά μου πέθανε», «μας έδιωξε για να σωθούμε»

Διασώθηκαν από αυτόχθονες τέσσερα παιδιά που περιπλανιούνταν στην ζούγκλα του Αμαζονίου για 40 ημέρες, μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευαν.

Στα συγκινητικά πλάνα διακρίνονται τα παιδιά εμφανώς αδυνατισμένα με το μικρότερο στην αγκαλιά ενός από τους διασώστες.

Οι άνθρωποι που τα διέσωσαν, μέλη φρουράς αυτοχθόνων, τραγουδούν και καπνίζουν, ευχαριστώντας τα πνεύματα για την ευμένειά τους.

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, με τη μικρότερη στην αγκαλιά, έτρεξε προς εμένα. Μου είπε ‘πεινάω’», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας. «Το ένα από τα δύο αγόρια ήταν ξαπλωμένο. Σηκώθηκε και μου είπε: ‘η μαμά μου πέθανε’», συνέχισε.

«Τους είπαμε πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς, ο θείος. Πως ήμασταν της οικογένειας», πρόσθεσε ο κ. Ορδόνιες Γκόμες.

Η μητέρα τα έδιωξε για να σωθούν

Η μητέρα των παιδιών ήταν ζωντανή για τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου τους. Είπε στα παιδιά της να φύγουν και να βρουν βοήθεια, καθώς κείτονταν ετοιμοθάνατη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πατέρας των παιδιών, Μάνουελ Ρανόκ, είπε ότι η μεγαλύτερη κόρη του του είπε ότι η μητέρα τους τα προέτρεψε να «φύγουν» και να σωθούν.

«Το μόνο πράγμα που μου ξεκαθάρισε [η 13χρονη Λέσλι] είναι ότι, στην πραγματικότητα, η μητέρα της ήταν ζωντανή για τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο κ. Ranoque στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

«Πριν πεθάνει, η μητέρα τους τους είπε κάτι σαν: 'Παιδιά, φύγετε από εδώ. Θα δείτε τι άνθρωπος είναι ο μπαμπάς σας και θα σας δείξει την ίδια μεγάλη αγάπη που σας έδειξα κι εγώ», είπε.