Ένας νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ.
«Οι συζητήσεις θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο», πρόσθεσε η πρεσβεία.
Σύμφωνα με το CNN, οι συνομιλίες θα αρχίσουν με «κοινή στρατιωτική και πολιτική συνεδρίαση, στη συνέχεια θα ακολουθήσει στρατιωτική συνεδρίαση και κατόπιν πολιτικός γύρος ολοκλήρωσης», δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
U.S. OFFICIAL: ISRAEL-LEBANON TALKS IN WASHINGTON THIS WEEK
— Mossad Commentary (@MOSSADil) June 23, 2026
The talks will include joint political-military discussions, followed by separate military and political sessions.
The issue: Washington is trying to keep direct Israel-Lebanon talks alive while also allowing Iran to… pic.twitter.com/pMoj5hsCkP
Οι συνομιλίες αναμένεται να διαρκέσουν έως την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, Δευτέρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι στρατός της χώρας του θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο «για όσο διάστημα χρειαστεί», με φόντο τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ στην Ελβετία για τον τερματισμό του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή.
«Θα παραμείνουμε στη ζώνη ασφαλείας του νοτίου Λιβάνου για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε να προστατεύσουμε τους κατοίκους του βόρειου (Ισραήλ) τους οποίους νοιαζόμαστε, καθώς και όλους τους πολίτες του κράτους» είπε ο Νετανιάχου σε μια τελετή στη μνήμη του αδελφού του, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχη το 1976.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «όποιες και αν είναι οι διπλωματικές εξελίξεις που θα συμβούν, δεν θα επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Όσο είμαι πρωθυπουργός του Ισραήλ, αυτό δεν θα συμβεί».
