Βρετανία: Ύποπτος για τρομοκρατία άνδρας που συνελήφθη στο Λιντς
Wikipedia/creative common
Wikipedia/creative common

Βρετανία: Ύποπτος για τρομοκρατία άνδρας που συνελήφθη στο Λιντς

Ύποπτο για τρομοκρατία χαρακτήρισε η βρετανική αστυνομία 27χρονο, ο οποίος βρέθηκε με ύποπτη συσκευή σε νοσοκομείο στο Λιντς, στη βόρεια Αγγλία.

Ο Μοχάμεντ Φαρούκ από το Λιντς κατηγορήθηκε για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, κατοχή εκρηκτικής ουσίας και απομίμησης πυροβόλου όπλου, ανακοίνωσε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS).

Ο Φαρούκ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, θα εμφανιστεί στο Δικαστήριο του Γουέστμινστερ την Παρασκευή, πρόσθεσε το CPS.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο St James's στο Λιντς, αφού ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε έξω από το μαιευτήριο. Η περιοχή εκκενώθηκε.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που δεν υπάρχουν επί του παρόντος στοιχεία για αυξημένο κίνδυνο για το κοινό, στις κοινότητές μας ή στο νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου, σε σχέση με αυτήν την έρευνα», δήλωσε ο Τζέιμς Ντάνκερλι, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Αστυνόμευσης North East.

Ο Ντάνκερλι είπε ότι περαιτέρω έρευνες μετά τη σύλληψη του Φαρούκ επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμηση ότι επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.