BFMTV: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό

BFMTV: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον θάνατο μιας 32χρονης γυναίκας στην περιοχή του Παρισιού, η οποία δηλητηριάστηκε αφού έφαγε σαρδέλες σε κονσέρβα σε εστιατόριο του Μπορντό, η προκαταρκτική έκθεση στη σορό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία, πιθανώς λόγω δηλητηρίασης από βοτουλικό οξύ, όπως έμαθε τη Δευτέρα το BFMTV από δικαστική πηγή.

Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ενδέχεται να επιβεβαιώσουν οριστικά την ανάλυση αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, λίγες ώρες αφότου έφυγε από το εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της. Θύματα τροφιμογενούς αλλαντίασης έπεσαν και άλλοι ξένοι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το ίδιο εστιατόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε παντρευτεί τον Μάιο.

Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα

Με αφορμή την τραγωδία αυτή, η εισαγγελία του Μπορντό αποφάσισε την Παρασκευή να κινήσει προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες της ακούσιας σωματικής βλάβης, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της διάθεσης στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και της πώλησης διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της αρμόδιας περιφερειακής Υπηρεσίας Υγείας, την Παρασκευή, 15 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.