Αναλυτής JPMorgan: O Μπάιντεν θα παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα
AP Photo
AP Photo

Αναλυτής JPMorgan: O Μπάιντεν θα παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα

Την πρόβλεψη ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2024, Τζο Μπάιντεν, θα αποσυρθεί τελικά από την προεδρική «κούρσα» έκανε κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan

Σύμφωνα με τον Μάικλ Σέμπαλεστ, ο 82χρονος σήμερα Μπάιντεν θα παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του στο διάστημα από την «Σούπερ Τρίτη» στις 5 Μαρτίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2024, επικαλούμενος «λόγους υγείας».

«Σούπερ Τρίτη» είναι η ημέρα κατά την οποία ξεκινούν οι προκριματικές εκλογές στις πολιτείες των ΗΠΑ για το χρίσμα.  

Οι προβλέψεις του βασίζονται κυρίως στο χαμηλό ποσοστό αποδοχής του προέδρου - παρά τη «δημιουργία περίπου 10% θέσεων εργασίας από την ημέρα της ορκωμοσία του».

Ο στρατηγικός αναλυτής ωστόσο δεν πρόβλεψε ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Μπάιντεν ως Δημοκρατικού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο. 

Πάντως, αν οι προεδρικές εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Μπάιντεν θα έχανε από τον Τραμπ, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες κοινής γνώμης στις ΗΠΑ.