Ανάλυση Sky News: Οι κίνδυνοι που κρύβει η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ
(AP Photo/Evan Vucci)
(AP Photo/Evan Vucci)

Ανάλυση Sky News: Οι κίνδυνοι που κρύβει η επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ

Η επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ίσως κρύβει κάποιους κινδύνους, αναφέρει ο ανταποκριτής του Sky News στο Ισραήλ, Άλεξ Ρόσι.

Το τάιμινγκ της επίσκεψης, την επομένη του βομβαρδισμού του νοσοκομείου της Γάζας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υιοθετεί την ισραηλινή θέση πως υπεύθυνη για την επίθεση είναι η Χαμάς, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την καχυποψία του αραβικού κόσμου για τον Μπάιντεν, γράφει ο Ρόσι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να περιορίσει την εξάπλωση του πολέμου, «αλλά η Αμερική στην περιοχή αυτή δεν θεωρείται έντιμος διαμεσολαβητής και αντίθετα, η ακλόνητη αλληλεγγύη της προς το Ισραήλ μπορεί να κάνει την κρίση αυτή πολύ χειρότερη», σημειώνεται στο άρθρο.

Υπάρχει δυσπιστία για τις ισραηλινές εξηγήσεις - κανείς δεν δέχεται ότι η επίθεση στο νοσοκομείο ήταν κάτι άλλο από μια αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Όσο περισσότερο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Γάζας, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αυτή η οργισμένη αντίδραση να κλιμακωθεί σε κάτι πολύ χειρότερο, υποστηρίζει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Νετανιάχου: Ο κόσμος ξέρει την αλήθεια, το Ισραήλ δεν προκάλεσε την έκρηξη

«Ο κόσμος ξέρει από σήμερα την αλήθεια», ανακοίνωσε με μήνυμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ και την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου περί αποδείξεων ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 450 ανθρώπους. 

«Παρουσίασα στον Μπάιντεν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ δεν προκάλεσε την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και πως το Ισλαμικό Τζιχάντ ήταν πίσω από την επίθεση» δήλωσε ο ίδιος σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση από το στρατιωτικό αρχηγείο Κίρια των IDF στο Τελ Αβίβ.