Το βουλωμένο φρεάτιο στον ακάλυπτο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας

Βρώμα και δυσωδία βγαίνει από το βουλωμένο φρεάτιο στον ακάλυπτο της ακροδεξιάς πολυκατοικίας. Τα λύματα αποτελούνται από ύβρεις, ξυλοδαρμούς, ψευδώνυμα τρολ του διαδικτύου, εκβιασμούς, σχέσεις με καταδικασμένους για ηγετικό ρόλο σε εγκληματικές οργανώσεις και επιθέσεις σε μη αρεστούς.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που δεν γνωρίζουμε και απλά θα χρειαστεί να περιμένουμε να συσσωρευτεί η αναγκαία βρώμα, ώστε να σκάσει το φρεάτιο και να πλημμυρίσει, για άλλη μία φορά, ο δημόσιος χώρος και λόγος με τα περιτρίμματα της ακροδεξιάς.

Είχε επισημανθεί εγκαίρως, πως τα εν λόγω μορφώματα, αποτελούν ύβρη κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και κίνδυνο για την κοινωνική ειρήνη στη χώρα μας. Κάποιοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Λόγου χάρη η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Νέα Αριστερά, κατέθεσαν υπομνήματα για τη μη συμμετοχή του ενεργούμενου, όπως δέχτηκε ο Άρειος Πάγος, κόμματος με πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έπραξε. Ένα τεράστιο «γιατί» πλανιέται πάνω από τη χώρα και σίγουρα δεν είναι τα πανιά του ιστιοπλοϊκού με το ακριβό ενοίκιο και με το οποίο περιοδεύει στο Αιγαίο ο νέος του αρχηγός. Μπορεί τώρα να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, μα στην πραγματικότητα η στάση τους καταγράφηκε ως μικροπολιτική σε μία προσπάθεια προσέλκυσης ψήφων από το ακροδεξιό ακροατήριο.

Εξάλλου, και στο παρελθόν είχαν δείξει και ομολογήσει δια στόματος του τότε προέδρου της Βουλής και νυν ατυχήσαντα υποψήφιο βουλευτή, πως οι ψήφοι δεν μυρίζουν.

Η ακροδεξιά στη χώρα μας θέριεψε την περίοδο του αντισυστημικού παροξυσμού, στις αρχές της δεκαετίας 2010 - 2020. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα, η νοοτροπία της ατιμωρησίας που είχε καλλιεργήσει σύσσωμη η ελληνική αριστερά, επικαλούμενη κάποιο φαντασιακό, ηθικό πλεονέκτημα και καθιερώνοντας το σύνθημα: νόμος είναι το δίκιο... (βάλτε όποιο επάγγελμα ή κοινωνική τάξη θέλετε).

Η ακροδεξιά βρήκε το δρόμο στρωμένο και το μόνο που έκανε ήταν απλά να «παρελάσει» διαφημίζοντας την πραμάτεια της σε ένα κοινό που ήταν ήδη στα κάγκελα που θεωρούσε πως οι κακοί ξένοι θέλουν να διαγουμίσουν την πατρίδα μας. Αφού απέτυχαν να υπονομεύσουν το δημοκρατικό πολίτευμα και να σπρώξουν τη χώρα στο χάος, με κάθε ευκαιρία (πανδημία - αντιεμβολιστές, φιλορωσική, αντιευρωπαϊκή, αντιδυτική στάση, υποστήριξη των εγκληματιών της ΧΑΜΑΣ), κατάφεραν να πείσουν ορισμένα από τα πλέον καθυστερημένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και να αποκτήσουν αντιπροσώπευση στο Κοινοβούλιο.

Το κάθε θαύμα, όμως, μέρες τρεις και το μεγάλο τέσσερις, λέει η παροιμία. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποκαλύφθηκε η βρώμα και η δυσωδία που κρύβεται πίσω από τα κολλαρισμένα πουκάμισα και τα καλοσιδερωμένα κοστούμια.

Στο επόμενο διάστημα, είμαι σίγουρος που θα δούμε και θα μάθουμε πράγματα που ξεπερνούν ακόμη και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Μέχρι τότε, μοναδικό καθήκον του ευσυνείδητου πολίτη, είναι να προστατεύει το δημοκρατικό πολίτευμα από τις επιβουλές εναντίον του.