Black Box 24/1/2017

Black Box 24/1/2017

- Aν ήταν φυσιολογικά τα πράγματα τώρα οι τράπεζες θα έπρεπε να τρέχουν για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια. Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι ομαλή και ακόμη δεν είναι έτοιμο το πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον στις τράπεζες έχουν αποκτήσει ένα νέο πονοκέφαλο.

- Συγκεκριμένα ανησυχούν για το πόρισμα σχετικά με τη δανειοδότηση των μέσων ενημέρωσης. Η Κυβέρνηση θα στείλει το πόρισμα στον Εισαγγελέα και οι τραπεζίτες φοβούνται ότι θα εμπλακούν σε μια πολιτική μεθόδευση, όπου είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσουν τις παράπλευρες απώλειες.

- Όρκο δεν παίρνει η στήλη, αλλά στην αγορά κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι τράπεζες εξετάζουν την ένταξη στην πλατφόρμα Pillarstone που χρηματοδοτεί η KKR, της επιχείρησης υποδημάτων Καλογήρου.

- Όλος ο καλός ο κόσμος, όπως μαθαίνει η στήλη, περιλαμβάνεται μεταξύ των περίπου 20 επενδυτών που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον για την Αvis. Μεταξύ αυτών είναι τα βαριά ονόματα της εγχώριας αγοράς ΙΧ, ήτοι οι όμιλοι Βασιλάκη, Συγγελίδη και Σαρακάκη. Ζωηρό ενδιαφέρον έδειξαν και σχεδόν όλα τα ξένα funds που διατηρούν επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και το επενδυτικό κεφάλαιο που συμμετέχει (μεταξύ άλλων) ο Δ. Δασκαλόπουλος.

- Μέχρι και Τουρκικών συμφερόντων εταιρίες λέγεται πως ζήτησαν τον φάκελο για την Αvis, ενώ ενδιαφέρον έδειξε και ένας άλλος πολυσυζητημένος το τελευταίο διάστημα επιχειρηματίας, ο Ιβάν Σαββίδης.

- Και αφού ο λόγος έφερε τον όμιλο Συγγελίδη, η στήλη και πάλι δεν θα πάρει όρκο, αλλά έφτασε στα αυτιά της ότι ο συγκεκριμένος όμιλος αγόρασε από τις τράπεζες τα εργοστάσια του αείμνηστου Λαναρά.

- Και αφού το ρίξαμε στις αγοραπωλησίες ακινήτων, να πούμε πως όταν οι δουλειές πάνε καλά, το πράγμα φαίνεται από μόνο του. Ο όμιλος Στασινόπουλου αγόρασε το εργοστάσιο που έκλεισε τον περασμένο Οκτώβριο η PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα. Η μονάδα της πολυεθνικής ήταν θύμα των capital controls, αν και η PepsiCo για το λουκέτο είχε επικαλεστεί τότε, την μετάβαση «σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών».

- Ο όμιλος Στασινόπουλου πήρε το παλιό εργοστάσιο της PepsiCo-ΗΒΗ για τις ανάγκες της ΕΛΒΑΛ. Η εξωστρεφής εταιρία του ομίλου πηγαίνει πολύ καλά καθώς η εξαγωγική της δραστηριότητα συνεχώς ενισχύεται και προφανώς χρειάζεται περισσότερο χώρο.