Black Box 10/06/2019

Black Box 10/06/2019

- Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη το 8ο Greek investment forum με τη συμμετοχή των 25 μεγαλύτερων εταιρειών του ΧΑ. Δεδομένης και της συγκυρίας, αναμένεται να υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον από αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια.

- Όμως το πιο σοβαρό γεγονός της εβδομάδας μας έρχεται την Πέμπτη, με τη συνεδρίαση του Eurogroup. Παρά τα όσα λέει κυβέρνηση, οι δανειστές αναμένεται να στείλουν και πάλι με σαφήνεια το μήνυμα του σοβαρού κινδύνου να χαθούν οι θυσίες των πολιτών από τις προεκλογικές παροχές.

- Τα βλέμματα στρέφονται στην αγορά με τους χρηματιστές να υποστηρίζουν πως ασχέτως βραχυχρόνιων τάσεων, η ρότα του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι προς υψηλότερα επίπεδα. Σημειώστε πως τα short στις τραπεζικές μετοχές στο μεγαλύτερό τους βαθμό έχουν αδρανοποιηθεί με εξαίρεση τις θέσεις του Oceanwood στην Εθνική. Το Lansdowne έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του κι όπως κυκλοφορεί στην χρηματιστηριακή αγορά, οι πρόσφατες επιθετικές αγορές που είχαμε πριν από μερικές συνεδριάσεις σε μετοχές της ΔΕΗ και της τράπεζας Πειραιώς οφείλονταν στη στρατηγική αναδίπλωση των short θέσεων του Lansdowne.

- Όσοι έχετε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μην ανησυχείτε, γιατί οι δικηγόροι σας είναι πλέον σε θέση να ασκήσουν τα κατάλληλα νομικά μέσα για να δικαιωθείτε. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 31 Μαΐου ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος Ξενοφών Αυλωνίτης ανέλαβε χρέη Τμηματάρχη στο γραφείο του προέδρου. Όλοι οι διευθυντές της Επιτροπής ενημερώθηκαν σχετικά για τις δραστηριότητες που ανέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή στον Ξ. Αυλωνίτη. Μόνον που οι περισσότερες απ'' αυτές είναι αντίθετες προς το Προεδρικό Διάταγμα 65/2009, οπότε ανοίγει ζήτημα νομιμότητας των ενεργειών της Επιτροπής. Τουλάχιστον μέχρι να απομακρυνθούν Χαράλαμπος Γκότσης and the company και να τοποθετηθεί η νέα διοίκηση.

- Επιτέλους στην PQH αποφάσισαν να σταματήσουν να ομφαλοσκοπούν και να μοιράζουν δουλειές (ξέρουν και αυτοί και η αγορά σε ποιους) κι αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν. Έτσι λοιπόν προχωρούν στην πώληση 53 ακινήτων.

- Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά από αίτημα της πλευράς Λιακουνάκου αναβλήθηκε και η δεύτερη γενική συνέλευση της Euromedica. Τώρα οι κρίσιμες αποφάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την εξυγίανση της εταιρείας θα ληφθούν στις 26 Ιουνίου όπου θα γίνει η επαναληπτική συνέλευση.

- Η κεραμίδα του ΛΕΠΕΤΕ που έριξε προεκλογικά η κυβέρνηση στην Εθνική θα καταπέσει δικαστικά. Μόνον που αυτό, πιθανότατα θα απαιτήσει περισσότερο από έξι μήνες. Οπότε για το 2019 όλα παίζουν.