Black Box 04/12/2019

Black Box 04/12/2019

- Mε ιδιαίτερα υψηλή ρευστότητα ετοιμάζεται ο όμιλος Μυτιληναίου να υποδεχθεί το 2020. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ομίλου, Ευ. Μυτιληναίος, μιλώντας στους αναλυτές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αποφασιστεί τι πρόκειται να πράξει ο όμιλος με το ομόλογο των 300 εκατ. για το οποίο έχει δικαίωμα ανάκλησης τον επόμενο χρόνο.

- Αν αναχρηματοδοτηθεί το ομόλογο των 300 εκατ. και η λήξη του μεταφερθεί 5-7 χρόνια πίσω, που είναι ένα σενάριο, ο όμιλος Μυτιληναίου θα έχει διαθέσιμη ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ. Ένα τέτοιο ποσό, με την κατάλληλη μόχλευση, προφανώς και μπορεί να χρηματοδοτήσει κινήσεις εξαγορών με τον πρόεδρο Ευ. Μυτιληναίο να διευκρινίζει ότι ο όμιλος δεν πρόκειται να κάνει βεβιασμένες ενέργειες, ούτε κινήσεις εντυπωσιασμού. Οι κινήσεις είπε θα είναι εξαντλητικά μελετημένες και θα αποσκοπούν σε ουσιαστικά οφέλη.

- Τα ευχάριστα νέα από το τραπεζικό μέτωπο είναι ότι η Τράπεζα Πειραιώς πλήρωσε 165 εκατ. μετρητά για τα Cocos, βάζοντας εμπράκτως τέλος στα διάφορα σενάρια που κατά καιρούς κυκλοφόρησαν στην αγορά.

- Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Motor Οil απέκτησε το 100% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από τον Δ. Κοντομηνά έναντι 4,45 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση σχετικής option. Οι πληροφορίες στην αγορά είναι ότι ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στο Υγεία. Δίπλα του είναι η κόρη του Μαρία και βοηθά στη διαχείριση των υποθέσεών του.

- H ενεργοποίηση της option έδωσε διέξοδο, αλλά για να εγκριθεί η εξαγορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το ΕΣΡ θα χρειαστεί να περάσει περίπου ένα τρίμηνο. Με την τυπική επισφράγιση της εξαγοράς, η Motor Οil πρέπει να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον Alpha προκειμένου να υποστηρίξει το πρόγραμμα του, καθώς ο ανταγωνισμός στο χώρο της τηλεόρασης εντείνεται και με την ασθένεια του Δ. Κοντομηνά υπήρξε αδράνεια που αποτυπώθηκε στα μερίδια τηλεθέασης.

- Τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο έπληξαν τη βεβαιότητα που επικρατούσε στις αγορές για μερική έστω εκτόνωση της κρίσης πριν το τέλος του έτους, παρασύροντας και το ΧΑ που ωστόσο κινήθηκε εντός των πλαισίων μιας φυσιολογικής διόρθωσης.

- Το κλίμα στις αγορές βάρυνε γενικότερα δημιουργώντας αντίξοες συνθήκες και στο book building για το 6,5% της Ελβαλ- Χαλκόρ, με τις σχετικές αποφάσεις πλέον να λαμβάνονται επί καθημερινής βάσης και όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Διαβάστε Περισσότερα