Έλεος πλέον με τις θεωρίες συνωμοσίας

Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ασχοληθούμε με το θέμα, αν δεν διαβάζαμε ανθρώπους που θεωρούμε (γιατί είναι) σοβαροί να το υιοθετούν.

Πρόκειται για μια κανονική θεωρία συνωμοσίας που θέλει την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» να έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις για να καλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κι αυτά τα ισχυρίζονται άνθρωποι που για την υπόθεση του Κολωνού έκαναν λόγο για «σκάνδαλο Μίχου» το οποίο συνέδεαν με την κυβέρνηση.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του κ.Γιώργου Καραμέρου που χθες στην τηλεόραση θεώρησε καλή ιδέα να βάλει στο ίδιο ζύγι κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων με τις υποκλοπές για να χαρακτηρίσει τη δεύτερη υπόθεση σοβαρότερη. Λες και συγκρίνονται.  Όμως η στάση του κ. Καραμέρου αποκαλύπτει ότι όσα είπε είναι «κεντρική γραμμή» από το κόμμα του.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές οργανώσεις στη χώρα μας. Δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας που να μην την έχει ενισχύσει οικονομικά, στέλνοντας, έστω, ένα SMS. Η γαλήνια μορφή του ιερέα Αντώνιου Παπανικολάου ενέπνεε εμπιστοσύνη σε όλους και λειτουργούσε για όλους ως καλό παράδειγμα.
Η παρουσία του ήταν ανακουφιστική για την κοινωνία.

Και ξαφνικά όλο αυτό κατέρρευσε. Ούτε η ταχύτητα της κατάρρευσης πρέπει να κάνει εντύπωση.

Γι αυτό φρόντισε η Εκκλησία της Ελλάδας. Η είδηση για την ύπαρξη καταγγελιών σε βάρος της «Κιβωτού» βγήκε στον αέρα την περασμένη Πέμπτη. Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή το μεσημέρι η Αρχιεπισκοπή σχολίασε, μέσω κύκλων, στον Τύπο ότι προσέφερε τη βοήθειά της στον Παπανικολάου κι αυτός την αρνήθηκε και αμέσως μετά, την Κυριακή, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ανακοίνωση-καταπέλτη του απαγόρευσε τις ιεροπραξίες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώ διέταξε τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων.

Όσοι λοιπόν εκπλήσσονται με την ταχύτητα της «πτώσης» του ιερέα μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το κύρος και κυρίως την ισχύ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εάν η Εκκλησία τηρούσε διαφορετική στάση και αποφάσιζε να τον προστατεύσει τότε η αντιμετώπισή του από τον Τύπο και την κοινή γνώμη θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει πλέον κωμική και προκαλεί τη λύπηση: όλοι, με πρώτη την κυβέρνηση εννοείται, συνωμοτούν σε βάρος του. Από τους δημοσκόπους μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο! Όλοι έχουν βαλθεί να «κουκουλώσουν» το σκάνδαλο των υποκλοπών για να προκαλέσουν βλάβη στον ΣΥΡΙΖΑ!

Μεγαλύτερη βλάβη από αυτή που προκαλεί ο ίδιος στον εαυτό του και μάλιστα καθημερινά, κανείς δεν μπορεί να του προκαλέσει, όσο και να το προσπαθήσει.

Προτείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ τούτο: αντί να βλέπουν νυχθημερόν τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία στη συνέχεια καθυβρίζουν και κατηγορούν ως όργανα της κυβέρνησης, ας δουν ΕΡΤ. Στις ειδήσεις της κρατικής ΕΡΤ που εμείς προτιμούμε, μια χαρά καλύπτονται όλα τα θέματα, χωρίς υπερβολές και υστερίες.

Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει συνταγές, ξεσηκωμένες από αρχαϊκά εγχειρίδια για ριζοσπάστες, με πρώτη την προσπάθεια κατασκευής εχθρών. Πιο πολύ από ανησυχία προκαλεί τη λύπηση.