Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας, αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες.
Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο start-up ηλεκτρονικών ισχύος Leadrive

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο start-up ηλεκτρονικών ισχύος Leadrive

Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας, αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες.

Στην πορεία της μετεξέλιξής της σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, η Volvo θεωρεί ότι ένα κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις στην τεχνολογία και τις δαπάνες που σχετίζονται με Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) είναι οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες και η συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Μόνο ελέγχοντας όλη την τεχνολογική αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης – μία διαδικασία που ονομάζεται κάθετη ενσωμάτωση – μπορούν να προκύψουν αμιγώς ηλεκτρικά Volvo που προσφέρουν όλα όσα θέλουν οι πελάτες της σουηδικής εταιρίας: μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία Volvo.

Η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας, αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες. Η Leadrive, μία εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι ένας σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

«Η τεχνολογία της Leadrive παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την εξέλιξη πιο αποδοτικών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης», λέει ο Alexander Petrofski (Αλεξάντερ Πετρόφσκι), Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund. «Αυτές οι προοπτικές είναι στενά συνυφασμένες με τη δική μας προσήλωση στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό τον λόγο είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην εταιρεία, συμβάλλοντας στο να συνεχίσει την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της.»

«Η Volvo Cars και η Leadrive εργάζονται ήδη στενά από κοινού για την ανάπτυξη τεχνολογιών SiC νέας γενιάς, εμπεδώνοντας μια σταθερή στρατηγική συνεργασία», λέει ο Jie Shen (Τζι Σεν), ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Leadrive. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο ορόσημο στην παγκόσμια στρατηγική της Leadrive, το οποίο καταδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές της συνεργασίας μας στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.»

Σταθερή προσήλωση στην κάθετη ενσωμάτωση

Η επένδυσή στη Leadrive ταιριάζει στον οδικό χάρτη της Volvo για την ηλεκτροκίνηση. Σταθερά προσηλωμένος στην κάθετη ενσωμάτωση, ο οδικός χάρτης επιβάλλει τη συνεργασία με εταίρους που σχετίζονται με το αντικείμενo, όπου αυτό έχει νόημα.

Για παράδειγμα, έχει μεταφερθεί in-house η εξέλιξη και η κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών, ενώ γίνονται επίσης επενδύσεις για την ανάπτυξη ίδιου λογισμικού διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον, η Volvo επενδύει στην ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών της μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας μας με τη Northvolt, βελτιστοποιώντας τη χημεία των μπαταριών και την ενσωμάτωσή τους στα αυτοκίνητά της.

Στο σύνολό τους, αυτές οι επενδύσεις σε μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, εναλλάκτες και λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, επιτρέπουν στη Volvo να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα κίνησης στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Leadrive, μπορούμε να διευρύνουμε την τεχνογνωσία μας και να διερευνήσουμε νέες συναρπαστικές τεχνολογίες.

Επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 προκειμένου να γίνουν επενδύσεις σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που βοηθούν τα start-up να αναπτυχθούν και να επιταχύνουν από κοινού τον μετασχηματισμό του κλάδου των μετακινήσεων διεθνώς.

Η συγκεκριμένη πρόσφατη επένδυση του Tech Fund αποτελεί τμήμα ενός νέου κύκλου άντλησης κεφαλαίων από τη Leadrive, που παραχώρησε στο Tech Fund ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.