Γιατί πουλάει τόσο καλά στην Ευρώπη το e-POWER της Nissan;

Γιατί πουλάει τόσο καλά στην Ευρώπη το e-POWER της Nissan;

Από το λανσάρισμά του, τον Σεπτέμβριο του 2022, το καινοτόμο σύστημα e-POWER της Nissan έχει καταγράψει περισσότερους από 100.000 πελάτες. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail, εξοπλισμένα με το μοναδικό σύστημα e-POWER, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη.

Αυτό που κάνει το e-POWER να ξεχωρίζει είναι ότι οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση είναι αβίαστη, ομαλή και αθόρυβη – όπως ακριβώς σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Πράγματι, τα σχόλια των πελατών του e-POWER δείχνουν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα την ησυχία και τα χαρακτηριστικά εύκολης οδήγησης του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Ο προηγμένος και αποδοτικός βενζινοκινητήρας στο σύστημα e-POWER χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα.

Όταν απαιτείται χαμηλή ισχύς για την οδήγηση του οχήματος και η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους τροχούς χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρισμό από την μπαταρία. Εάν απαιτείται περισσότερη ισχύς, ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και να φορτίσει την μπαταρία. Όταν απαιτείται μέγιστη ισχύς, ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ηλεκτρική ενέργεια τόσο από τον βενζινοκινητήρα όσο και από την μπαταρία. Ακόμα, σε οποιαδήποτε στιγμή δημιουργείται αναγέννηση ισχύος, η ενέργεια από την κίνηση του οχήματος αποστέλλεται πίσω στην μπαταρία.

Επιπλέον, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχεται ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Όταν ο θόρυβος από τον δρόμο αυξάνεται λόγω των επιφανειακών συνθηκών και της ταχύτητας του οχήματος, ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται για να φορτίσει την συστοιχία μπαταριών του e-POWER. Αυτό μειώνει την ανάγκη λειτουργίας του κινητήρα υπό κατά τα άλλα πιο αθόρυβες συνθήκες.

«Είμαστε τόσο περήφανοι που οι πελάτες μας Qashqai και X-Trail αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της μοναδικής τεχνολογίας e-POWER μας – τόσο μέσω της αποτελεσματικότητας όσο και της ανώτερης εμπειρίας οδήγησης που προσφέρει. Το να φτάσουμε σε αυτό το ορόσημο από την εισαγωγή του e-POWER τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα και μια απόδειξη του τολμηρού, καινοτόμου πνεύματός μας», δήλωσε ο Arnaud Charpentier, Αντιπρόεδρος Περιφέρειας, Στρατηγική και Τιμολόγηση Προϊόντων, Nissan AMIEO ( Αφρική, Μέση Ανατολή, Ινδία, Ευρώπη και Ωκεανία).

«Το e-POWER είναι ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Nissan, αντιπροσωπεύοντας την τέλεια επιλογή για πελάτες που δεν είναι έτοιμοι να στραφούν σε ένα 100% ηλεκτρικό όχημα, αλλά θέλουν να απολαύσουν την αβίαστη πρόοδο που μπορεί να προσφέρει μόνο η ηλεκτροκίνηση». δήλωσε ο David Moss, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Περιφερειακή Έρευνα και Ανάπτυξη, περιοχή AMIEO της Nissan. Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη αποκάλυψη έως το ορόσημο των 100.000 οχημάτων e-POWER, το ταξίδι μας συνεχίζεται».

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, η Nissan σήκωσε το καπό ώστε να δείξει την περίπλοκη εσωτερική λειτουργία της τεχνολογίας e-POWER. 

 

Ως το προσχέδιο αυτού του τεχνολογικού θεάματος λειτουργούν τα τρισδιάστατα μοντέλα του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης κίνησης e-POWER. Αυτά τα ψηφιακά σχέδια χρησιμοποιούν αναμορφικές προβολές και παρέχουν στο κοινό μια σπάνια ματιά στη λειτουργία του e-POWER και στο πώς η μοναδική του διαμόρφωση προσφέρει ανταπόκριση, ομαλή και αθόρυβη οδήγηση.

Το τρέχον Qashqai είναι η τρίτη γενιά του αστικού crossover της Nissan. Παρουσιάστηκε το 2021, συνδυάζοντας εντυπωσιακή σχεδίαση και ελαφρώς ανυψωμένη θέση οδήγησης, με ευελιξία, διαισθητική τεχνολογία και κορυφαία ποιότητα. Όπως οι δύο προκάτοχοί του, το τρέχον Qashqai σχεδιάστηκε στο Nissan Design Europe στο κέντρο του Λονδίνου, με την εξέλιξη των μηχανικών μερών του στο Nissan Technical Centre Europe, κοντά στο Bedford, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραγωγή γίνεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το X-Trail είναι ένα SUV σχεδιασμένο για περιπετειώδεις οικογένειες, φέρνοντας ένα νέο επίπεδο ενθουσιασμού με την τεχνολογία e-POWER και ένα προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE. Το X-Trail είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση και ο ιδανικός σύντροφος για εξόδους ή σαββατοκύριακα παρέα με μια μεγάλη οικογένεια ή φίλους. Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Nissan στο Kyushu της Ιαπωνίας, το X-Trail είναι έχει ένα παγκόσμιο αποτύπωμα για πάνω από δύο δεκαετίες, προσφέροντας συναρπαστικές περιπέτειες σε οικογένειες σε περισσότερες από 100 αγορές. Η τέταρτη γενιά X-Trail αντλεί από ένα καλά εδραιωμένο DNA που διατρέχει και τις τρεις προηγούμενες γενιές του X-Trail.

Διαβάστε Περισσότερα