Δείτε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Opel Frontera

Δείτε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Opel Frontera

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη μακρά και επιτυχημένη ιστορία της Opel. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Rüsselsheim αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του νέου Opel Frontera. Το διασκεδαστικό και ευρύχωρο νέο SUV με σήμα τον ‘Κεραυνό’ θα διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, αλλά και ως υβριδικό, με τεχνολογία 48V».

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το επίσημο δελτίο τύπου που λάβαμε χτες, θέλοντας να δώσει το στίγμα του νέου μοντέλου που σε λίγο καιρό θα διεκδικήσει τη δική του θέση στην αγορά των SUV και το οποίο, ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής, είναι δεόντως «εξηλεκτρισμένο».

Και το πως σκοπεύει να δώσει το στίγμα του το νέο Frontera φαίνεται από τη δήλωση του Florian Huettl, CEO της Opel: «Χάρη στον συνδυασμό στιβαρής σχεδίασης, ευρυχωρίας, έξυπνων λύσεων και αποδοτικών συστημάτων κίνησης, το νέο Opel Frontera θα προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα πελατών, που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Είναι ιδανικό για αστικές διαδρομές, αλλά και για μακρινά ταξίδια, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ‘ηλεκτρισμένη’ οδηγική εμπειρία».

Παρατηρώντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου βλέπουμε ότι η μοντέρνα εμφάνιση που χαρακτηρίζει το εξωτερικό συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου τις εντυπώσεις κερδίζει το χαρακτηριστικό, πλήρως ψηφιακό cockpit της Opel, το Pure Panel, με τις δύο οθόνες 10 ιντσών, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia, καθώς και το κομψό νέο τιμόνι.

Το νέο μοντέλο εξυπηρετεί επίσης όσους προτιμούν να βασίζονται στη δική τους κινητή συσκευή, προσφέροντας ένα καινοτόμο smartphone station. Μετά τη σύνδεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, το smartphone του χρήστη μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου του infotainment του αυτοκινήτου, αλληλεπιδρώντας επίσης με τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Επιπλέον, η Opel φέρνει για άλλη μια φορά καινοτομίες στα καθίσματα - που είναι διαθέσιμη και με μια επένδυση από ένα πλήρως βιώσιμο, ανακυκλωμένο υλικό -με το νέο Frontera. Το πατενταρισμένο χαρακτηριστικό Intelli-Seat των μπροστινών καθισμάτων παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης και εξασφαλίζει εξαιρετική άνεση, ακόμα και κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών. Για τα καθίσματα.

Και επειδή οι εκδρομικές ανησυχίες πρέπει να υποστηρίζονται από τους αντίστοιχους χώρους, το πορτμπαγκάζ του νέου Opel Frontera προσφέρει περισσότερα από 460 λίτρα για αποσκευές, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητά του αυξάνεται στα 1.600 λίτρα. Η διαιρούμενη κατά 60:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων προσθέτει στην ευελιξία, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα δεύτερο πάτωμα για τον χώρο φόρτωσης.

Επιπλέον, οι πελάτες που χρειάζεται να μεταφέρουν περισσότερες αποσκευές ή θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα φόρτωσης οροφής που ξεπερνά τα 200 kg, μπορούν να επιλέξουν τις (προαιρετικές) πρακτικές ράγες οροφής.

Καθώς όμως όπως ήδη είπαμε το νέο Opel Frontera κάνει την εμφάνισή του στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης, είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά και εφοδιασμένο με αποδοτικά υβριδικά σύνολα τεχνολογίας 48V. Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που θα επιλεχθεί, η Opel μας υπόσχεται ότι το Frontera θα μας προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, χάρη στην ειδική ρύθμιση του πλαισίου. Μας ενημερώνει λοιπόν ότι οι μηχανικοί στο Rüsselsheim εστίασαν στη βελτιστοποίηση του ελέγχου του αμαξώματος και στην απόδοση των οδηγικών χαρακτηριστικών των μοντέλων Opel - ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες στη γερμανική Autobahn.