7.000.000 Οχήματα Νέας Ενέργειας έχει ήδη κατασκευάσει BYD

7.000.000 Οχήματα Νέας Ενέργειας έχει ήδη κατασκευάσει BYD

Στις 25 Μαρτίου, η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής Οχημάτων Νέας Ενέργειας και μπαταριών ισχύος στον κόσμο, έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που έχει κατασκευάσει 7 εκατομμύρια Οχήματα Νέας Ενέργειας. Ένα DENZA N7, φέρει τον αριθμό -ορόσημο- για την εταιρεία και κύλισε τους τροχούς του στο εργοστάσιο της Τσινάν στην Κίνα, συμβολίζοντας άλλη μια σημαντική επιτυχία για τον κατασκευαστή.

Η BYD είχε φτάσει την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου Οχημάτων Νέας Ενέργειας (ΟΝΕ) τον Μάιο του 2021 και επιτάχυνε αυτόν τον αριθμό τριπλασιάζοντάς τον μέσα σε 18 μήνες, ξεπερνώντας στη συνέχεια τις 5 εκατομμύρια μονάδες στους μόλις 9 επόμενους μήνες. Κατόπιν, σε 7 μήνες από αυτό το σημείο, η BYD εκτόξευσε την παραγωγή προς το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων μονάδων, επιδεικνύοντας μια δυναμική αλυσίδα εφοδιασμού από την αρχή έως το τέλος της παραγωγής και τα οφέλη των συνεργειών και κλίμακας. Το 2023, οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις «ΟΝΕ» της BYD αυξήθηκαν στις 3,02 εκατομμύρια μονάδες, εδραιώνοντας τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στις πωλήσεις οχημάτων που φέρουν αυτές τις τεχνολογίες, φιλικές προς το περιβάλλον. Διάφορα μοντέλα από την ευρεία γκάμα της μάρκας ηγήθηκαν σε πωλήσεις στις κατηγορίες τους.

Με έντονη δραστηριότητα στη διεθνή αγορά, η BYD επέκτεινε γρήγορα την παγκόσμια παρουσία της το 2023, με εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων νέας ενέργειας που υπερέβησαν τις 240.000 μονάδες σε εξαγωγές —αύξηση 337% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μέχρι σήμερα, τα επιβατικά Οχήματα Νέας Ενέργειας της BYD διατίθενται σε 64 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, με στρατηγικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις κατασκευής στην Ταϊλάνδη, τη Βραζιλία, το Ουζμπεκιστάν και την Ουγγαρία. Φέτος, η BYD γίνεται επίσημος συνεργάτης του Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου UEFA 2024™, συστήνοντας τα Οχήματα Νέας Ενέργειας στην παγκόσμια σκηνή.

Σχετικά με την BYD

Η BYD είναι μια πολυεθνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας προσηλωμένη στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή. Η BYD ιδρύθηκε το 1995 ως κατασκευαστής επαναφορτιζόμενων μπαταριών και σήμερα διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό επιχειρηματικό πεδίο που καλύπτει αυτοκίνητα, σιδηροδρομικές μεταφορές, νέα ενέργεια και ηλεκτρονικά προϊόντα, με περισσότερα από 30 βιομηχανικά πάρκα στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία και την Ινδία.

Από την παραγωγή και την αποθήκευση ενέργειας έως και τις εφαρμογές της, η BYD είναι προσηλωμένη στην παροχή ενεργειακών λύσεων μηδενικών εκπομπών ρύπων που μειώνουν την παγκόσμια εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το αποτύπωμα των Οχημάτων της Νέας Ενέργειας καλύπτει πλέον 6 ηπείρους, πάνω από 70 χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σενζέν και είναι γνωστή ως μία επιχείρηση της λίστας Fortune Global 500 που παρέχει καινοτομίες για την επίτευξη ενός πιο πράσινου κόσμου.

Σχετικά με την BYD Auto

Η BYD Auto ιδρύθηκε το 2003 και είναι η θυγατρική εταιρεία αυτοκινήτων της BYD, μιας πολυεθνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας που είναι προσηλωμένη στην αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για μια καλύτερη ζωή. Με στόχο να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου τομέα μεταφορών, η BYD Auto επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων. Η εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές κατακτήσεις σε τεχνολογίες ολόκληρης της βιομηχανικής αλυσίδας των Οχημάτων Νέας Ενέργειας, όπως οι μπαταρίες, οι ηλεκτροκινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η μπαταρία Blade, η τεχνολογία DM-i Super Hybrid Technology, η e-Platform 3.0, η τεχνολογία CTB, η πλατφόρμα e⁴, το σύστημα ελέγχου αμαξώματος BYD DiSus Intelligent Body Control System καθώς και τις τεχνολογίες DM-P και DMO Super Hybrid Off-Road Propulsion systems. Η εταιρεία είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που σταμάτησε την παραγωγή οχημάτων που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα κατά τη μετάβαση στα EV και παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων επιβατικών Οχημάτων Νέας Ενέργειας στην Κίνα επί 11 συναπτά έτη.

Σχετικά με την BYD Europe

Η BYD Europe έχει την έδρα της στην Ολλανδία και είναι το πρώτο παρακλάδι του Ομίλου BYD στο εξωτερικό, με δέσμευση να παρέχει ασφαλείς και αποδοτικές βιώσιμες λύσεις στα Οχήματα Νέας Ενέργειας μέσω παγκοσμίως κορυφαίων τεχνολογικών καινοτομιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.bydauto.gr.