Νέο Jeep® Compass: Διακριτικές αλλαγές, ολική αναβάθμιση, συμφέρουσα χρηματοδότηση με μόλις 288 ευρώ/μήνα

Νέο Jeep® Compass: Διακριτικές αλλαγές, ολική αναβάθμιση, συμφέρουσα χρηματοδότηση με μόλις 288 ευρώ/μήνα

Πατώντας γερά πάνω στην ωριμότητα του αξιόμαχου προκατόχου του, το νέο Jeep® Compass έρχεται να προσφέρει αλλαγές ουσίας, κρυμμένες σε μικρές και μεγάλες αισθητικές παρεμβάσεις, με ένα ολοκαίνουριο εσωτερικό που συνοδεύει την ολική επαναφορά στον τομέα των τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού, της συνδεσιμότητας και του infotainmet, αλλά και μια νέα γκάμα κινητηρίων συνόλων που επιτρέπουν στο Compass να πηγαίνει παντού, με μεγαλύτερη, όμως, οικονομία.

Νέο μοντέλο, νέο design και το καινούριο Jeep® Compass έρχεται να επιδείξει μια διακριτική μεν, ουσιώδη δε, αισθητική αναβάθμιση η οποία περιλαμβάνει μια σειρά στοιχεία, όπως η νέα μάσκα, τα νέα φώτα, οι νέες ζάντες κλπ. – όλα προσεκτικά ανασχεδιασμένα ώστε να συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις του design. 

Ενώ στο εσωτερικό οι αλλαγές σηματοδοτούν μία σχεδιαστική ρήξη με το παρελθόν, καθώς το ταμπλό είναι εντελώς καινούριο και καταφέρνει όχι απλά να δείχνει μοντέρνο, αλλά και να προσφέρει στους επιβάτες μια αίσθηση αυξημένης άνεσης – σε ένα σαλόνι που ήταν ήδη εξαιρετικά ευρύχωρο. Και που παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Jeep κατάφεραν να το κάνουν ακόμα πιο άνετο και χρηστικό, υπερδιπλασιάζοντας τους χώρους για μικροπράγματα – στοιχείο που διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών.

Τεχνολογίες μιας νέας εποχής

Το νέο Compass είναι το πρώτο Jeep® που είναι εξοπλισμένο με το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" Full HD, ενώ η εντυπωσιακή έγχρωμη οθόνη αφής 10,1’’ στο κέντρο του ταμπλό είναι πλέον αναδυόμενη – είναι μάλιστα κατά 30% μεγαλύτερη από την προηγούμενης γενιάς οθόνη – και δίνει ζωή στο σύστημα πολυμέσων Uconnect™, που διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία, λογισμικό και συνδεσιμότητα, ενώ συνοδεύεται και από την αποκλειστική φωνητική λειτουργία “Hey Jeep®”. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Jeep® Compass είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που ενσωματώνει τη δυνατότητα ενημερώσεων “Over The Air”. Με συνδεσιμότητα 4G, μπορεί κανείς τώρα να διατηρεί τους χάρτες του συστήματος Uconnect™ και το περιεχόμενο ενημερωμένα - εν κινήσει - μέσω της εφαρμογής My Uconnect™, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί κάποιον dealer της Jeep®.

Σημειώστε ότι το μενού των υπηρεσιών που προσφέρει το νέο Uconnect™ του Jeep® Compass περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία “My Remote”, για τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο της κατάστασης του αυτοκινήτου, Wi-Fi Hotspot για «σερφάρισμα» μέσα στο αυτοκίνητο, τη λειτουργία My Theft Assistance που σας ειδοποιεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο κινείται χωρίς εξουσιοδότηση ή ρυμουλκείται εν αγνοία σας κ.ά.

Ενώ χάρη στην Alexa μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας και με τη βοήθεια της  φωνητικής υποστήριξης της Amazon να αναπαράγετε μουσική, να ενημερωθείτε για τον καιρό – ή ακόμα και διαχειριστείτε τους αυτοματισμούς του σπιτιού σας, ακόμη και από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Μια πλήρης γκάμα «καθαρών» και οικονομικών συστημάτων κίνησης

Στον τομέα, τώρα, των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης που αναβαθμίζουν την ασφάλεια βλέπουμε να δεσπόζει το Highway Assist (Υποβοήθηση Αυτοκινητοδρόμου), που σας επιτρέπει να μπείτε στον κόσμο της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Πρόκειται για τεχνολογία, που διατηρεί σταθερή όχι μόνο την ταχύτητα, αλλά και την ασφαλή απόσταση από τον προπορευόμενο στο ταξίδι, ενώ αποτρέπει επίσης την προσπέραση (όπου αυτή απαγορεύεται) και προλαμβάνει ανεπιθύμητες παρεκκλίσεις από την πορεία του οχήματος.

Πλήρως συμβατή με αυτή τη μεγάλη αναβάθμιση στον τομέα της τεχνολογίας είναι και η ανανεωμένη γκάμα των κινητήρων του νέου Jeep® Compass που σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών μονάδων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, χωρίς όμως να επηρεάζουν την απόδοση και δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου που περιμένετε από ένα Jeep®.

Στη βάση αυτής της γκάμας βρίσκεται ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.3 GSE T4 με ισχύ 130 HP, συνδυασμένος με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. O ίδιος κινητήρας 1.3 GSE T4 – αλλά με ισχύ 150 HP – συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT. δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς και ξεχωρίζουν για την απόκρισή και την υψηλή απόδοση, παράλληλα με την πλήρη συμμόρφωση με το πρότυπο Euro 6D-final. Ενώ για τους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων η λογική επιλογή είναι ο Turbo πετρελαιοκινητήρας 1.6 Multijet II, που διαθέτει τώρα αυξημένη ισχύ - στους 130HP – αλλά και μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 10%. Όλες αυτές οι εκδόσεις του νέου Jeep® Compass διαθέτουν κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Ελαχιστοποιώντας το κόστος κίνησης

Και καθώς το νέο Jeep® Compass έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, περίοπτη θέση στη γκάμα του κατέχουν οι Plug-in Hybrid εκδόσεις που προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους όχι μόνο τη δυνατότητα της καθημερινής κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ελαχιστοποιώντας στην πράξη τις επισκέψεις στο βενζινάδικο, αλλά και κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Έχουμε, λοιπόν, το νέο Jeep® Compass 4xe, με τον ίδιο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.332 cm3, σε δύο επίπεδα ισχύος, με 130 και 180 ίππους, να συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 44 kW (60 HP) που κινεί τους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας έτσι την τετρακίνηση “e All Wheel Drive”, αλλά και κατεβάζοντας παράλληλα το 0-100 km/h στα μόλις 7,3 δεύτερα.

Έχουμε, λοιπόν, στην περίπτωση του νέου Jeep® Compass 4xe τις καλύτερες επιδόσεις, αλλά την ελάχιστη κατανάλωση, που όπως είπαμε στην πράξη μπορεί να είναι μηδενική, αφού το Compass δεν έχει πρόβλημα να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για έως 54 χιλιόμετρα στην πόλη, αρκεί ο ιδιοκτήτης του να φροντίζει να φορτίζει κάθε βράδυ την 11,4 kWh μπαταρία του μεσαίου SUV της Jeep®. Σημειώστε στο σημείο αυτό ότι η τελική ταχύτητα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη (φτάνει τα 135 km/h), ενώ η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί μόνο 1 ώρα και 45 λεπτά.

Συμφέρουσα χρηματοδότηση, ελκυστική αγορά

Όλα αυτά γίνονται τώρα πολύ πιο ελκυστικά χάρη στο νέο προωθητικό πρόγραμμα “Unlimited” της Jeep®, με 288€/μήνα μέσω FCA Bank. Ενώ τα 4 χρόνια της παρεχόμενης εργοστασιακής εγγύησης εξασφαλίζουν τη σιγουριά που δικαιούται ο ιδιοκτήτης κάθε μοντέλου της φημισμένης αμερικανικής μάρκας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι διατίθενται και εκδόσεις με μηδενικό εταιρικό φόρο χρήσης. Στον πληρέσταστο βασικό εξοπλισμό (έκδοση 1.3 130 hp Longitude MT) περιλαμβάνονται σύστημα αυτόνομης πέδησης Plus με αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, προβολείς LED με αισθητήρα φώτων, ασύρματη βάση φόρτισης κινητού, infotainment με οθόνη αφής 8,4’’ & mirroring, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και ζάντες αλουμινίου 17’’.