Ζήτω το ποδόσφαιρο!

Ζήτω το ποδόσφαιρο!

Μια εβδομάδα πέρασε κι όμως μοιάζουν χρόνια. Την προηγούμενη Κυριακή ο κόσμος του ποδοσφαίρου περίμενε με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση της ίδρυσης την Super League. Για τους εμπνευστές της ήταν «σωτηρία του αθλήματος» και για τους αντιπάλους της η καταστροφή. Αυτή την Κυριακή, έπειτα από περισσότερο από έναν χρόνο μια ομάδα πανηγύρισε έναν τίτλο με τους οπαδούς της και ποιος απ' αυτούς νοιαζόταν τί συνέβη τις προηγούμενες ημέρες!

Η Μάντσεστερ Σίτι μόλις είχε νικήσει την Τότεναμ με 1-0 στον τελικό του League Cup στο «Γουέμπλεϊ» και οι δύο χιλιάδες οπαδοί της περίμεναν με τα χέρια ψηλά και τραγουδώντας τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να πάνε προς το μέρος τους, ενώ οι δύο χιλιάδες φίλοι της Τότεναμ κοίταζαν απογοητευμένοι, ακόμη μια χαμένη ευκαιρία. Οι «σπερς» δεν έχουν πάρει τίτλο από το 2008. Για τους «πολίτες» ήταν το 4ο συνεχόμενο League Cup και 8ο στην ιστορία τους.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που έχουμε τους οπαδούς μας ξανά στο πλευρό μας. Μακάρι να μπορούσαν να έρθουν περισσότεροι, αλλά δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθουμε που είναι και πάλι στο πλευρό μας», δήλωσε ο σκόρερ Αϊμερίκ Λαπόρτ. «Ω, ήταν εντελώς διαφορετικό να παίζεις ξανά με κόσμο και μάλιστα σ' έναν τελικό. Αν και μόλις 8.000 (4.000 οι οπαδοί των δύο ομάδων και οι υπόλοιποι καλεσμένοι της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού) ήταν απίστευτο. Αδημονούμε για περισσότερους», τόνισε ο άσος της Σίτι, Ριγιάντ Μαχρέζ. «Είμαι τόσο χαρούμενος για τον κόσμο μας», πρόσθεσε ο αρχηγός Φερναντίνιο. «Μπορεί να μην ήταν γεμάτο, αλλά πόσο ωραία να υπάρχει ξανά θόρυβος σ' ένα γήπεδο!», είπε ο κόουτς Γκουαρδιόλα.

Στις εξέδρες κάθονταν ο CEO της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, κι ο ομόλογός του της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι. Τα προηγούμενα 24ωρα ήταν πρωταγωνιστές, βάζοντας τις ομάδες τους στην Super League και έπειτα κάνοντας πίσω εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκαν κυρίως από τον κόσμο τους. Χθες δεν τους έδωσε κανείς σημασία, σαν να μην υπήρχαν. Στο «Γουέμπλεϊ» το ποδόσφαιρο βρήκε και πάλι, έστω και για λίγο, ένα χαμένο κομμάτι του εαυτού του, την ένωση των οπαδών και των παικτών για να πανηγυρίσουν μια νίκη.