Τέλος για τον Βασίλη Σπανούλη το μπάσκετ

Τέλος για τον Βασίλη Σπανούλη το μπάσκετ

Σε ηλικία 39 ετών και ενώ συζητούσε τη συμμετοχή του στην Εθνική αποφάσισε να εγκαταλείψει εξαιτίας ενός τραυματισμού. Η παρουσία του και η καθοριστική συμβολή του στη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού 

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε πριν λίγο την απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά το μπάσκετ στα 39 του χρόνια. Κέρδισε δεκάδες τίτλους και διακρίσεις με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η μεταγραφή του από τους πράσινους στους ερυθρόλευκους το 2010 άλλαξε την ιστορία του συλλόγου και τον έκανε πρωταγωνιστή.

Μέχρι πριν λίγο καιρό συζητούσε την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα και τη συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά αλλά ένας τραυματισμός δεν του το επέτρεψε

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Πριν από λίγο ανακοίνωσα στους προέδρους ότι ήρθε η ώρα να κλείσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και τους ευχαρίστησα για όσα πετύχαμε μαζί. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά δεν ήταν στενάχωρη.Το μπάσκετ μου χάρισε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι γεμάτο από έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα τα πάντα.Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε το πεπρωμένο μου και το πιο όμορφο λιμάνι μου. Φεύγω περήφανος για όσα σπουδαία κατακτήθηκαν αλλά και για όσα μετά από σκληρή μάχη χάθηκαν.

Πάνω απ' όλα φεύγω γεμάτος, γιατί έζησα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια, τους προέδρους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους συνεργάτες και τους αντιπάλους, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους για την αγάπη τους.

Αυτή η αγάπη ήταν που μου έδινε τη δύναμη να προσπαθώ πιο σκληρά κάθε μέρα κι αυτή η αγάπη θα είναι για πάντα οδηγός μου. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ...»