Στην Ιταλία ξεχνούν το άνοιγμα των γηπέδων

Στην Ιταλία ξεχνούν το άνοιγμα των γηπέδων

Μετά τη Γερμανία φαίνεται ότι και στην Ιταλία το έχουν πάρει απόφαση πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν οι θεατές στα γήπεδα αυτή την σεζόν. Ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, το αποκάλυψε σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ της χώρας. «Είμαι στην δυσάρεστη θέση να αναφέρω σύμφωνα με την εκτίμησή μας πολύ δύσκολα θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα στάδια αυτή την σεζόν. Δεν πιστεύω πως θα ανοίξουν ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Σπανταφόρα, δεν είναι μόνο το ποσοστό πληρότητας των γηπέδων, αλλά το γεγονός πως θα συγκεντρώνεται πολύς κόσμος σε ένα σημείο και θα χρησιμοποιεί παράλληλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και γενικά θα δημιουργείται συνωστισμός στα περίχωρα των γηπέδων. Ο συνωστισμός, λένε, οι εκθέσεις προκάλεσε υπερ-μετάδοση του κορονοϊού τον προηγούμενο Φεβρουάριο σε ματς Champions League της Αταλάντα με την Βαλένθια που οδήγησε σε χιλιάδες κρούσματα και στη μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού αρχικά στο Μπέργκαμο και έπειτα στη Λομβαρδία.

Οι ομάδες από τη μεριά τους παρά το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ιταλία περίμεναν πως και πως ν' ανοίξουν έστω ένα μικρό μέρος των κερκίδων τους και να φιλοξενήσουν θεατές. Ακόμη και μερικές χιλιάδες. Από τη μια γιατί έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος με κλειστά γήπεδα και το άθλημα έχει χάσει μέρος της αίσθησής του και από την άλλη γιατί τους ενδιαφέρει να αποκτήσουν και μια απαραίτητη πηγή εσόδων.