Το Σούπερ Καπ στην Σαουδική Αραβία γεμίζει τα ισπανικά ταμεία

Το Σούπερ Καπ στην Σαουδική Αραβία γεμίζει τα ισπανικά ταμεία

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας επέκτεινε την συνεργασία της με την Σαουδική Αραβία για τη φιλοξενία των αγώνων του Σούπερ Καπ Ισπανίας σε φορμάτ Final 4 ως το 2029. Οι δύο πλευρές είχαν ήδη συμφωνία από το 2019 και για τρία χρόνια, αλλά η φετινή διοργάνωση έγινε στην Ανδαλουσία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πλέον, θα γίνουν δέκα εκδόσεις του θεσμού εκεί. Για κάθε μια από αυτές, τουλάχιστον με τα οικονομικά δεδομένα προ πανδημίας, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα έπαιρνε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τώρα, τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το ποσό που θα βάλει στα ταμεία της κυμαίνεται από 240 εκατομμύρια μέχρι 320 εκατομμύρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, υποστηρίζει η Ομοσπονδία, πηγαίνουν στην καταβολή των χρηματικών επάθλων προς τις ομάδες που συμμετέχουν. Βέβαια, για την πρώτη έκδοση που έγινε εκεί, η Βαλένθια κατήγγειλε την Ομοσπονδία γιατί υποτίθεται πως πήρε περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ, τέσσερις φορές λιγότερα από όσα έλαβαν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, ο οργανισμός παίρνει 7,1 εκατομμύρια από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του τουρνουά. Χάρη σ' αυτές τις συμφωνίες και στα έσοδα που προβλέπονται από το EURO, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να έχει τζίρο – ρεκόρ στα 357,4 εκατομμύρια.

Η διοργανώτρια αρχή ελπίζει να ταξιδέψει στην Σαουδική Αραβία μέσα στο 2022 και πιο συγκεκριμένα στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου κι αφού θα έχει ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στο Κατάρ από την 21η Νοεμβρίου ως τη 18η Δεκεμβρίου. Θα διεκδικήσουν το τρόπαιο το παραδοσιακό... Big-4 του ισπανικού ποδοσφαίρου: η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Αθλέτικ Μπιλμπάο.