Ρόμα: Αλλαγή πλάνων για το νέο γήπεδο, ενώ έχασε 75 εκατ. ευρώ

Ρόμα: Αλλαγή πλάνων για το νέο γήπεδο, ενώ έχασε 75 εκατ. ευρώ

Η Ρόμα γυρίζει σελίδα όσον αφορά στην κατασκευή του νέου της γηπέδου στην περιοχή Τορ ντι Βάλε της Ρώμης και τη μεταφορά της από το «Ολίμπικο». Το πρότζεκτ είχε μπει μπροστά από τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο του κλαμπ, Τζέιμς Παλότα, προτού πουλήσει τον σύλλογο στον Αμερικανό επιχειρηματία Νταν Φρίντκιν για 575 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Ιούνιο.

Οι «τζαλορόσι» ανακοίνωσαν απώλειες 74,8 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο 6μηνο της σεζόν 2020-21. Τα έσοδά της φτάνουν μόλις στα 29,6 εκατομμύρια και τα λειτουργικά της έξοδα σε 9,8 εκατομμύρια. Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ορισμένες από τις δόσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και κάποια χρηματικά έπαθλα μεταφέρονται στους λογαριασμούς του δεύτερου 6μηνου της σεζόν, οπότε ο σύλλογος περιμένει βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του.

Τα χρέη, πάλι, φτάνουν στα 247,9 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι κατά 50 εκατομμύρια λιγότερα σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020. Στο μεταξύ, το κλαμπ διαπραγματεύεται την ανανέωση της χορηγίας με την Qatar Airways για έναν χρόνο. Η ισχύουσα συμφωνία με την αεροπορική εταιρία της απέφερε 39 εκατομμύρια για μια 3ετία.

Οσο για το γήπεδο, η νέα διοίκηση δεν θεωρεί πως είναι εφικτή η κατασκευή του παρόλο που ο Δήμος της Ρώμης είχε «ανάψει το πράσινο φως» για την κατασκευή του από το 2017 και θα είχε 52.500 θέσεις. Η Ρόμα μετά την ήττα της με 2-1 από τη Μίλαν την περασμένη Κυριακή έπεσε στην 5η θέση της Serie A και βρίσκεται δύο βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League, ενώ παράλληλα συμμετέχει και στους «16» του Europa League όπου θ' αναμετρηθεί με την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ.