Οι επιθέσεις στην UEFA από προπονητές και παίκτες αυξάνονται

Οι επιθέσεις στην UEFA από προπονητές και παίκτες αυξάνονται

Για κάποιους από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που ίδρυσαν την Super League, η «μάχη» για το καλό του ποδοσφαίρου δεν έχει τελειώσει ακόμη. Στην πλειονότητά τους δεν συμφωνούσαν με τη δημιουργία του νέου συνεταιρισμού, αλλά δεν τους αρέσει και το υπάρχων μοντέλο γιατί στην ουσία του, η UEFA και η FIFA δεν λειτουργούν διαφορετικά από τα κλαμπ που επιχείρησαν να φτιάξουν τη δική τους διοργάνωση. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Ρόναλντ Κούμαν, ο Αντόνιο Κόντε, ο Τζεράρ Πικέ, ο Ιλκάι Γκιντογάν, ο Ντανίλο, είναι μερικοί από όσους μίλησαν...

«Ειλικρινά, ποιος (στην UEFA) διάβασε την ιδέα για το νέο φορμάτ του Champions League και είπε: “ω, μα καλά αυτό είναι τέλειο;” Ποιος θα έρθει να μου πει πως αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για τα λεφτά; Είναι αστείο. Το είχα πει όταν δημιουργήθηκε και το UEFA Nations League ή όταν η FIFA παρουσίασε το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Δεν ρωτάνε, απλά παρουσιάζουν τα πλάνα τους. Γιατί; Για τα λεφτά...», είπε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ. Δεν ήταν ο μόνος που επιτέθηκε. Το ίδιο έκανε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι.

«Κάθε φορά συμβαίνει το ίδιο. Από τη μια όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου ζητάει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά εκείνοι θέλουν ποσότητα. Ισως να ζητήσουμε από τη FIFA και την UEFA να μεγαλώσουμε το ημερολόγιο και να έχουμε πλέον 400 μέρες τον χρόνο. Δεν είμαι ειδικός στο φορμάτ του Champions League, αλλά δεν μπορείς να λες πως σκέφτεσαι την υγεία των παικτών και μετά να κάνεις το αντίθετο. Αποφάσισαν παραπάνω παιχνίδια, τότε θα παίξουμε παραπάνω παιχνίδια. Το σόου συνεχίζεται, μα θα δούμε περισσότερους τραυματισμούς. Οι παίκτες αυτή την σεζόν θα ολοκληρώσουν μια απίστευτα δύσκολη σεζόν και μετά θα έχουν έξι μέρες διάλειμμα και θα πάνε στις Εθνικές και εκεί οι προπονητές θα τους ζητήσουν να δουλέψουν κι όταν τελειώσουν από τις υποχρεώσεις τους θα επιστρέψουν στις ομάδες μετά από διακοπές μιας εβδομάδας για ν' αρχίσουμε και πάλι την επόμενη σεζόν. Είναι σαν έναν ηθοποιό στο θέατρο με τρεις παραστάσεις την ημέρα. Θέλουν να τα πάνε καλά, αλλά δεν μπορούν».

«Είναι ξεκάθαρο πως το μοντέλο που υπάρχει τώρα χρειάζεται αλλαγή», είπε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Τζεράρ Πικέ. Ο προπονητής του στους «μπλαουγκράνα», Ρόναλντ Κούμαν, ήταν στην ίδία γραμμή με τον Κλοπ και τον Γκουαρδιόλα. «Ολα τα κάνουν για τα λεφτά, δεν τους ενδιαφέρουν οι ποδοσφαιριστές και το πόσα παιχνίδια παίζουν», τόνισε. Ο τεχνικός της Ιντερ, Αντόνιο Κόντε, αναφέρθηκε στα χρηματικά έπαθλα. «Δεν θα μου άρεσε να ξεφύγουμε από το παραδοσιακό μοντέλο και την αξιοκρατία, αλλά η UEFA πρέπει να σκεφτεί πώς μοιράζει τα χρήματα και ποιοι πληρώνουμε τις συνέπειες όταν οι παίκτες αγωνίζονται συνεχώς και είναι εξουθενωμένοι», δήλωσε. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλκάι Γκιντογάν, χάρηκε που δεν έγινε η Super League, ωστόσο τόνισε: «μπορούμε να μιλήσουμε για το νέο φορμάτ; Συνεχώς παραπάνω παιχνίδια, κανείς δεν μας σκέφτεται εμάς τους ποδοσφαιριστές;». Ο Ντανίλο, παίκτης της Γιουβέντους, από τη μεριά του είπε: «αν πραγματικά τους ενδιέφεραν οι ποδοσφαιριστές, τότε δεν θα μας έβαζαν ταξιδέψουμε τόσο μέσα στην πανδημία». Ο Νταβίδ Αγάνθο, πρόεδρος του Συνδικάτου των Ισπανών Ποδοσφαιριστών, τόνισε: «δεν μας αρέσουν οι μονομερείς αποφάσεις και ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη σχέση με το ποδόσφαιρο, θέλουμε να έχουμε λόγο».