Οι Αγγλοι περιμένουν 30.000 θεατές στο EURO

Οι Αγγλοι περιμένουν 30.000 θεατές στο EURO

Η UEFA προχωρά σε σχεδιασμό που θα επιτρέψει να γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός του EURO στο «Γουέμπλεϊ» μαζί με άλλα τρία παιχνίδια της φάσης του ομίλου της εθνικής Αγγλίας. Το Λονδίνο είναι μια από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου. Οι παράγοντες της Συνομοσπονδίας, ενθαρρυμένοι από το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησαν εκτιμήσεις για το πόσες χιλιάδες φιλάθλων θα μπορέσουν να βρεθούν στις εξέδρες.

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει μέχρι τον Φλεβάρη να παρουσιάσει στην UEFA δύο πλάνα για τους θεατές που θεωρεί πως θα επιτραπούν το καλοκαίρι από την κυβέρνηση. Το αισιόδοξο σενάριο τη δεδομένη στιγμή προβλέπει πως τουλάχιστον 30.000 κόσμου θα δώσουν το παρών. Το ένα τρίτο της συνολικής χωρητικότητας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα προετοιμαστούν να υποδεχθούν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό – ακόμη και το ενδεχόμενο να είναι σε φουλ πληρότητα. Ηδη στην Αγγλία περιμένουν να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Το EURO που ήταν προγραμματισμένο για το περασμένο καλοκαίρι και μεταφέρθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και η UEFA συνεχίζει να δουλεύει πάνω σ' αυτή την βάση, περιμένοντας από τις κατά τόπους Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες την ίδια αναφορά που ζήτησε από τους Αγγλους όσον αφορά την προσέλευση θεατών. Πέραν του Λονδίνου θα γίνουν ματς, στην Γλασκώβη (Σκωτία), στο Δουβλίνο (Ιρλανδία), στο Μόναχο (Γερμανία), στην Ρώμη (Ιταλία), στο Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), στο Βουκουρέστι (Ρουμανία), στην Κοπεγχάγη (Δανία), στο Αμστερνταμ (Ολλανδία) και στο Μπιλμπάο (Ισπανία).

Η Αγγλία και η Σκωτία, πάντως, είχαν κοινοποιήσει στην UEFA την διάθεσή τους να διοργανώσουν εκείνες όλο το τουρνουά σε περίπτωση που λόγω COVID-19 δεν μπορεί να γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Οι παράγοντες της Συνομοσπονδίας δεν σκέφτονται για την ώρα αυτή την πιθανότητα, αν και δεν αποκλείουν να δοθούν περισσότερα παιχνίδια σε Αγγλία και Σκωτία αν κάποια από τις άλλες χώρες αποσυρθεί. Βέβαια, θεωρούν ολοένα και περισσότερο εφικτό να γίνουν τα παιχνίδια σε όλες τις χώρες με θεατές. Η μόνη εξέλιξη που θα μπορούσε να αλλάξει τον σχεδιασμό είναι η μετάλλαξη του ιού σε βαθμό που τα εμβόλια δεν θα τον καταπολεμούν.