Ο Πέρες θα δώσει... φτερά στη Red Bull;

Ο Πέρες θα δώσει... φτερά στη Red Bull;

Ο Σέρχιο Πέρες πήρε τη θέση του Αλεξ Αλμπον και η Red Bull προσπαθεί να προετοιμαστεί γι' αυτή την σεζόν της Formula 1 με την αυλαία ν' ανοίγει στις 28 Μαρτίου στο Μπαχρέιν για τον πρώτο αγώνα. Ο Μεξικανός προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά με τη Racing Point, όπου απέδειξε για ακόμη μια φορά το ταλέντο του, αλλά και την ανταγωνιστικότητά του. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που έκανε το διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ να τον προσλάβει.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Το 2007 ήταν η τελευταία φορά που η Red Bull Racing κοίταξε εκτός της ακαδημίας της για να πάρει έναν οδηγό. Τότε συμφώνησε με τον Μαρκ Γουέμπερ της Williams και ο Γουέμπερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως το νούμερο δύο του Σεμπάστιαν Φέτελ στην πορεία προς την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων.

Ο Χόρνερ θέλει να δει ν' αναπτύσσεται παρόμοια συνεργασία μεταξύ του Μεξικανού Πέρες και του Μαξ Φερστάπεν – του σταρ της ομάδας. Και να είναι και αρμονική, κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ του Φερστάπεν και του Αλμπον ή του Πιέρ Γκασλί. Τόσο ο ένας και ο άλλος, αν και καλοί οδηγοί, δεν θεωρούνται νοητικά δυνατοί ακόμη για να τρέξουν στο πλευρό του απαιτητικού Φερστάπεν ή να παλέψουν για τον τίτλο. Ο «Τσέκο», όμως, είναι από τους... θαρραλέους του paddock.

Το νέο «δίδυμο», λοιπόν, έχει αποστολή να ανταγωνιστεί με τη Mercedes. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις. Ο Πέρες υποσχέθηκε πως ο σκοπός του είναι να ξεπεράσει κάθε προσδοκία που έχει η ομάδα από εκείνον ώστε να φτάσουν στην κορυφή. Red Bull το ελπίζει μια και το τοπίο είναι θολό για το τί θα γίνει από του χρόνου που δεν θα συνεργάζεται πια με τη Honda, που της παρείχε τον κινητήρα. Βέβαια, γι' αυτή την σεζόν η ιαπωνική εταιρία έχει υποσχεθεί πως ο κινητήρας θα είναι πολύ δυνατός.

Η Red Bull θα ήθελε να «παγώσουν» οι τεχνολογικές αλλαγές που οι δέκα ομάδες της Formula 1 έχουν συμφωνήσει να εφαρμόσουν από το 2022 ώστε να συνεχίσει με τη Honda έως ότου βρει άλλη εταιρία να της παρέχει κινητήρες. Βέβαια, το «πάγωμα» δεν θα είναι εύκολο με δεδομένο πως η Ferrari περιμένει το 2022 για να ανέβει... επίπεδο και να γίνει και πάλι διεκδικήτρια του τίτλου. Γι' αυτό και το τελευταίο διάστημα ακούγεται ολοένα και περισσότερο το σενάριο αποχώρησης της Red Bull αν και υπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας πριν μερικούς μήνες.

Ωστόσο, η πρόσληψη του Πέρες μπορεί να παίξει ρόλο και σ' αυτό. Υποστηριζόμενος από ισχυρούς Μεξικανούς επιχειρηματίες ο Πέρες φέρνει μαζί του χορηγούς. Με τη Red Bull να έχει χάσει την συνεργασία με την Aston Martin και στην αναζήτηση λύσεων, το στάτους του Πέρες εντός και εκτός πίστας είναι χρήσιμο.