Ο Ντεσάν δεν «θάβει» το «τσεκούρι του πολέμου» με τον Μπενζεμά

Ο Ντεσάν δεν «θάβει» το «τσεκούρι του πολέμου» με τον Μπενζεμά

Για τον Ντιντιέ Ντεσάν, τα λόγια δεν «γυρίζουν» πίσω. Όπως, τουλάχιστον δεν θα επιστρέψει στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας ο κατά πολλούς κορυφαίος εν ενεργεία επιθετικός, ο Καρίμ Μπενζεμά, όσο ο ίδιος θα είναι εκεί προπονητής.

Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός επανέλαβε και πριν λίγες μέρες ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κλήσης του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στους «τρικολόρ», τονίζοντας στο δίκτυο «RTL» πως δεν έχει ξεχάσει τις ρατσιστικές κατηγορίες του παίκτη προς το πρόσωπό του...

«Όσα είπε το 2016 έχουν αφήσει το σημάδι τους. Μπορεί κάποια πράγματα να εξασθενούν με τον χρόνο, όμως εγώ δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τις κουβέντες του». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «δεν είναι μόνο όσα είπε, αλλά και σχόλια που έγιναν από άλλους και προκάλεσαν βία και απειλές κατά της οικογένειάς μου».

Τον Ιούνιο του 2016, η οικία του 52χρονου προπονητή έγινε στόχος βανδαλισμού από αγνώστους, οι οποίοι έγραψαν τη λέξη «ρατσιστής» στους τοίχους της... Ο Ντεσάν θέλησε να καταθέσει αγωγή κατά του 33χρονου επιθετικού, για σχόλια που υποκινούν βία, όμως τα γαλλικά δικαστήρια απέρριψαν τους ισχυρισμούς του.

Είχαν περάσει μόνο μερικές ημέρες από τη στιγμή που ο Μπενζεμά δήλωνε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» ότι ο αποκλεισμός του από την αποστολή του Euro 2016 δεν ήταν μόνο θέμα της δικαστικής περιπέτειάς του με τον φερόμενο εκβιασμό -για «ροζ» κασέτα- του νυν μέσου του Ολυμπιακού, του Ματιέ Βαλμπουενά.

«Ο Ντεσάν υπέκυψε στις πιέσεις της ακραίας και ρατσιστικής πλευράς της Γαλλίας», ήταν το σχόλιο του φορ της Ρεάλ Μαδρίτης που πίκρανε τον παλαίμαχο μέσο, προσθέτοντας πως η αλγερινή καταγωγή του επηρέασε αρνητικά την επιλογή του στην Εθνική Γαλλίας.

Ο Μπενζεμά περιμένει τη δίκη. καθώς οι συνήγοροί του δεν κατόρθωσαν να αποδείξουν ότι η έρευνα της γαλλικής αστυνομίας βασίστηκε σε ψευδή στοιχεία και σε αθέμιτες μεθόδους συγκέντρωσης στοιχείων, όπως η παραπλάνηση ενός μάρτυρα σε τηλεφωνική συνομιλία. Κατηγορείται για εμπλοκή στον εκβιασμό του Βαλμπουενά, αν και ο ίδιος επιμένει πως τηλεφώνησε στον άλλοτε συμπαίκτη του απλώς ως μεσολαβητής των εκβιαστών, καθώς ο ένας κατηγορούμενος είναι παιδικός φίλος του...

Η επερχόμενη δίκη αλλά και η (όποια) συμμετοχή του στην υπόθεση απομάκρυνε και τους δύο από την Εθνική ομάδα. Την άποψη περί «εθνικιστικής διάκρισης» (για να το πούμε κομψά), στήριξε εξαρχής και ο παλαίμαχος σταρ της Γαλλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά. Ο ηθοποιός πλέον Καντονά, σε συνέντευξή του στην αγγλική «Guardian», από το 2016, εποχή της κόντρας των δύο πλευρών, είχε δηλώσει πως «ο Μπενζεμά και ο Μπεν Αρφά, οι δύο καλύτεροι Γάλλοι παίκτες, δεν θα αγωνιστούν στο Euro επειδή «είναι προφανές ότι οι ρίζες τους από τη Βόρεια Αφρική έπαιξαν τον ρόλο τους...».