Ο μεγαλύτερος φόβος του Τζόρνταν ήταν ο... Μάικλ

Ο μεγαλύτερος φόβος του Τζόρνταν ήταν ο... Μάικλ

Η Ντελόρις Τζόρνταν (δεν) βαριόταν να μετρά σκανδαλιές του γιου της. Όταν ο μικρός Μάικλ ήταν τεσσάρων ετών, είχε στοιβάξει καρέκλες στον κήπο, τη μία πάνω από την άλλη, για να σκαρφαλώσει και να αποδείξει ότι μπορεί να πετάξει! Παρότι στη συνέχεια έγινε γνωστός ως «Air Jordan», χτύπησε στο δεξί χέρι. Δεν δάκρυσε. Έκλαψε, όμως, όταν λίγο αργότερα έκοψε μόνος του ένα δάχτυλό του, επειδή ένας ξάδερφος τον προκαλούσε ότι δεν τολμά να το κάνει...

Ο Μάικλ Τζόρνταν, μετέπειτα θρύλος του μπάσκετ και έξι φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με το Σικάγο, έδειχνε ατρόμητος, εντός κι εκτός παρκέ. Αν και για το δεύτερο υπάρχουν αμφιβολίες. Ο δημοσιογράφος Σαμ Σμιθ, συγγραφέας του βιβλίου «The Jordan Rules» («Οι κανόνες του Τζόρνταν»), το οποίο τη δεκαετία του ’90 αποκάλυπτε το σκληρό πρόσωπο του σταρ των Μπουλς με απειλές και εκφοβισμό κατά συμπαικτών του, ανέφερε σε άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ τον μεγαλύτερο φόβο του παλαίμαχου γκαρντ.

Σύμφωνα με τον Σμιθ, «ο Μάικλ ήταν πάντα αναστατωμένος με καταστάσεις που κατέστρεφαν την εικόνα του. Τον είχα ρωτήσει κάποτε τι φοβάται περισσότερο και περίμενα να μου πει τον θάνατο ή έναν σοβαρό τραυματισμό. Αυτός ανέφερε το κολύμπι, καθώς έτρεμε το νερό από την ηλικία των οκτώ ετών, επειδή είχε δει με τα μάτια του, ενώ κολυμπούσαν, έναν φίλο του να πνίγεται στη θάλασσα...».

Πάντως, είχε προσθέσει στην ίδια συνέντευξη ότι μεγαλύτερος φόβος του ήταν ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης. Ένα κακό όνειρο που είχε συχνά «ότι έκανα κάτι ακατάλληλο, όπως χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ, που κατέστρεφε την εικόνα και την καλή άποψη του κοινού για μένα. Δεν ήθελα να κάνω λάθη και να απογοητεύω τους άλλους».