Ιντερ: Μετά το πρωτάθλημα, «ψαλίδι» στους μισθούς

Ιντερ: Μετά το πρωτάθλημα, «ψαλίδι» στους μισθούς

Ο ένας μετά τον άλλον, οι ποδοσφαιριστές της Ιντερ άρχισαν τις συναντήσεις με τον πρόεδρο του κλαμπ, Στίβεν Ζανγκ και άλλα μέλη της διοίκησης. Θέμα συζήτησης; Να μην πάρει ο καθένας τους τις δόσεις που τους χρωστά το κλαμπ από τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο και είχαν μεταφερθεί σ' αυτούς τους μήνες. Η υπόσχεση είναι πως όσοι συμφωνήσουν θα πάρουν τα χρήματα τους την επόμενη σεζόν. Οι «νερατζούρι» μ' αυτό τον τρόπο θα «κόψουν» 25 εκατομμύρια ευρώ. Το έχουν ανάγκη το ποσό τη δεδομένη περίοδο μια και παράλληλα με την εξασφάλιση δανείου 250 εκατομμυρίων ευρώ από το fund Bain Capital, χρειάζεται να παρουσιάσουν μειωμένα έξοδα ώστε να πάρουν ευκολότερα την άδεια συμμετοχής στο επόμενο Champions League.

Ηδη υπάρχουν αντιδράσεις και δεν είναι κάτι που οι παίκτες μπορούν να διαπραγματευθούν συλλογικά. Υπάρχουν άλλοι που η Ιντερ θα επιδιώξει να πουλήσει, άλλοι που μένουν ελεύθεροι, άλλοι που συζητούν την επέκταση των συμβολαίων τους με καλύτερους όρους και άλλοι οι οποίοι βλέπουν το μέλλον τους στον σύλλογο μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας. Γι' αυτό και παρά την βιασύνη της διοίκησης δεν αναμένεται να έχει γρήγορο τέλος η υπόθεση. Το «ψαλίδι» των 25 εκατομμυρίων είναι το ένα σκέλος. Το άλλο αφορά στο μέλλον.

Η Ιντερ θέλει να μειώσει κατά 15% το μισθολογικό κόστος του ρόστερ που αυτή την στιγμή υπολογίζεται στα 144,5 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά». Αυτό σημαίνει πως κάποιοι από τους ακριβοπληρωμένους ίσως αναγκαστούν να βρουν ομάδα και το δύσκολο για τη διοίκηση είναι πώς θα πείσει τον προπονητή Αντόνιο Κόντε να αποδεχθεί την απόφασή της, μια και ίσως φύγει κάποιος από τους καλύτερους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο στράικερ, Ρομέλου Λουκάκου (7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο χωρίς τα μπόνους) ενώ δεν θα μπορέσει να ενισχυθεί με παίκτες υψηλού επιπέδου όπως έχει ζητήσει ο Ιταλός τεχνικός.