Ινφαντίνο: «Παγκόσμιο Κύπελλο με γεμάτα γήπεδα»

Ινφαντίνο: «Παγκόσμιο Κύπελλο με γεμάτα γήπεδα»

Ο Τζάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως ο κορονοϊός θα έχει νικηθεί το 2022 και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί κανονικά και με τα γήπεδα γεμάτα στο Κατάρ μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δε, συνεργάζεται και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

«Του χρόνου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, θα έχουμε γεμάτα γήπεδα. Θα έχουμε νικήσει τον Covid-19 μέχρι τότε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «θα είναι ένα μαγικό Μουντιάλ όπως συμβαίνει πάντα. Πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ώστε να περιορίσουμε τον κορονοϊό».

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί τον χειμώνα, όταν θεωρητικά είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα του ιού. Ωστόσο, στη FIFA εκτιμούν πως με τα προγράμματα εμβολιασμού να βρίσκονται σε εξέλιξη θα επιτευχθεί η ανοσία και οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να χαρούν υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου στα εντυπωσιακά γήπεδα που κατασκευάζονται στο Κατάρ για τη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σήμερα, δε, στο Κατάρ αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2020 όπου θα επιτρέπεται η περιορισμένη παρουσία φιλάθλων αρκεί να έχουν αρνητικό τεστ PCR μέχρι και 72 ώρες πριν. Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι μεταξύ της μεξικάνικης Τίγκρες, κατόχου του Champions League της CONCACAF (Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική) και της Ουλσάν Χιουντάι από τη Νότια Κορέα, νικήτριας του Champions League της Ασίας. Στο άλλο ματς, η πρωταθλήτρια του Κατάρ, Αλ Ντουχαΐλ θα παίξει με την Αλ Αχλί από την Αίγυπτο που κατέκτησε το Champions League της Αφρικής.

Στις 7 και 8 του μήνα θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί με την συμμετοχή της κατόχου του Copa Libertadores, Παλμέιρας, και της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, αντίστοιχα. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 11 του μήνα.