Η Ιταλία νίκησε την Τουρκία στην... «αναμενόμενη» πρεμιέρα του Euro

Η Ιταλία νίκησε την Τουρκία στην... «αναμενόμενη» πρεμιέρα του Euro

Τα δεδομένα έμοιαζαν εξαρχής υπέρ της. Πρεμιέρα του Euro στη χώρα της, σε ένα «Ολίμπικο» με περίπου 18.000 φιλάθλους στις κερκίδες και με την αγωνιστική κατάσταση να μην αφήνει στους Τούρκους περιθώρια για σκέψεις έκπληξης. Η Ιταλία επιβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (11/6) με 3-0 της Τουρκίας στη Ρώμη, στην αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς ακόμη και από το «λευκό» πρώτο ημίχρονο είχε δείξει τις διαθέσεις της, με 13-0 στις τελικές προσπάθειες καθώς στη συνέχεια πέτυχε την ευρύτερη επικράτηση σε αυλαία στην ιστορία της διοργάνωσης!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επιβεβαίωσε και την ανωτερότητα και τη φόρμα της, διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 28 ματς, κράτησε ανέπαφη την εστία της για ένατο διαδοχικό ματς και έδειξε από νωρίς ότι είναι το «αφεντικό» του 1ου ομίλου. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» είχε την υπεροχή από την αρχή και απείλησε για πρώτη φορά στο 18΄ με άστοχο σουτ του Ινσίνιε. Δύο κεφαλιές των Κιελίνι και Ινσίνιε, στο 22΄ και 32΄ αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο, όπως και το σουτ του Ιμπόμπιλε στο 43΄, που κατέληξε πάνω στον Τσακίρ.

Οι Ιταλοι, πάντως, ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ ο Τούρκος Αντέρ επιχείρησε στο 52΄ το πρώτο σουτ της ομάδας του, ένα λεπτό αργότερα οι αντίπαλοί της βρήκαν δίχτυα με... εξωτερική βοήθεια. Επειτα από σέντρα του Μπεράρντι από δεξιά, ο Ντεμιράλ δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με το στήθος, ανοίγοντας το σκορ. Η Ιταλία  κατόρθωσε ουσιαστικά να «κλειδώσει» το ματς στο 66΄, πάλι με δημιουργία του Μπεράρντι, ο οποίος βρήκε τον Σπινατσόλα που σούταρε, όμως μετά την προσωρινή επέμβαση του Τσακίρ ο Ιμόμπιλε με ριμπάουντ πέτυχε το 2-0.

Τη νικηφόρα πρεμιέρα ολοκλήρωσε στο 79΄ ο Ινσίνιε με πλασέ μέσα από την περιοχή, επιτρέποντας στην ομάδα του να φτάσει πλέον τα 28 διαδοχικά ματς δίχως ήττα! Η Ιταλία ολοκλήρωσε με το απόλυτο (10/10) και 37-4 γκολ τα προκριματικά του Euro, έχει πλέον εννέα παιχνίδια με το «μηδέν» στην άμυνα και παράλληλα ήταν 1η στον όμιλό της στο Nations League και μετρά ήδη και 3/3 στα προκριματικά του Μουντιάλ! Από την άλλη, η Τουρκία έμεινε για πέμπτη πρεμιέρα Euro χωρίς νίκη αλλά και δίχως νίκη και επί της Ιταλίας...

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σ. Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Σεγιουντζιού, Ντεμιράλ, Μεράς, Γιοκουσλού (65΄ Καχβέτσι), Τουφάν (64΄ Αϊχάν), Τσαλχάνογλου, Γιαζιζί (46΄ Αντέρ), Μπ. Γιλμάζ, Καραμάν (76΄ Ντερβίσογλου).

ΙΤΑΛΙΑ (Ρ. Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντζι (46΄ Ντι Λορέντσο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι (73΄ Κριστάντε), Μπεράρντι (85΄ Μπερνταντέσκι), Ιμόμπιλε (81΄ Μπελότι), Ινσίνιε (81΄ Κιέζα).

Το Σάββατο στις 16:00, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, διεξάγεται το δεύτερο ματς του 1ου ομίλου, μεταξύ της Ουαλίας και της Ελβετίας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας συμπληρώνει η πρεμιέρα του 2ου γκρουπ. Στις 19:00 η Δανία υποδέχεται στην Κοπεγχάγη τη Φινλανδία και στις 22:00,, στην Αγία Πετρούπολη, θα παίξουν Βέλγιο – Ρωσία.