Η αποστολή του Χάνζι Φλικ στην Εθνική Γερμανίας είναι οικεία

Η αποστολή του Χάνζι Φλικ στην Εθνική Γερμανίας είναι οικεία

Για τον Χάνζι Φλικ το μέρος θα είναι οικείο. Ο ρόλος διαφορετικός. Δούλεψε στην Εθνική Γερμανίας από το 2006 ως το 2014. Ηταν βοηθός του Γιόαχιμ Λεβ. Πλέον, όμως, είναι ο επόμενος προπονητής της «μάνσαφτ». Ανακοινώθηκε και υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2024. Θα παίρνει 6,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα με την ολοκλήρωση του EURO (11/6-11/7). Το ντεμπούτο του θα γίνει τον Σεπτέμβριο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (2 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με το Λιχτενστάιν, 5 Σεπτεμβρίου εντός έδρας με την Αρμενία και 8 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με την Ισλανδία).

Η αποστολή του επίσης θα είναι οικεία. «Εχουμε έναν κοινό στόχο», είπε χθες ο μάνατζερ της Εθνικής Γερμανίας, Ολιβερ Μπίρχοφ: «να επιστρέψουμε στην κορυφή». Το ίδιο του είχε ζητήσει και η Μπάγερν Μονάχου όταν την ανέλαβε το Νοέμβριο του 2019 και την καθοδήγησε μέσα σε λίγους μήνες στην κατάκτηση επτά τίτλων. «Ηταν πολύ σημαντικό και προτεραιότητά μας να ανακοινώσουμε τον αντικαταστάτη του Γιόαχιμ Λεβ πριν την έναρξη του EURO», συνέχισε ο Μπίρχοφ.

Ο Φλικ θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες καθώς καλείται ν' αναμορφώσει την «πυραμίδα» των Εθνικών ομάδων της Γερμανίας στο ποδόσφαιρο, αλλά και την προσέγγιση των προπονητών. Η εξουσία που θα έχει, η μεγάλη σημασία του πρότζεκτ, ο ρόλος του προπονητή, αλλά και του «εκπαιδευτή», καθώς και η συνεργασία με τον Μπίρχοφ ήταν τα στοιχεία που τον ώθησαν ν' αφήσει τη Μπάγερν Μονάχου, ν' αρνηθεί τις προτάσεις της Μπαρτσελόνα και ορισμένων ομάδων της Premier League και ν' αναλάβει.

Ο Λεβ επιχείρησε να κάνει μια ανανέωση μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Γερμανίας στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Παρόλο που έλεγε πως δεν είχε νόημα να κάνει... πίσω στη διαδικασία και να καλέσει έμπειρους παίκτες, τελικά λύγισε στις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις και συμπεριέλαβε στην αποστολή για το EURO τόσο τον σέντερ μπακ Ματς Χούμελζ (Ντόρτμουντ) όσο και τον επιθετικό Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου). Ο Φλικ θα κληρονομήσει αποδυτήρια με περίεργη δυναμική, αλλά και μια ομάδα που χρειάζεται να βρει ξανά την ταυτότητά της.