Η ACB προσέλαβε την εταιρία που εκπροσωπεί τον Αντετοκούνμπο για να «μπει» στις Η.Π.Α.

Η ACB προσέλαβε την εταιρία που εκπροσωπεί τον Αντετοκούνμπο για να «μπει» στις Η.Π.Α.

Η ACB, το σημαντικότερο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης, προσέλαβε την εταιρία εκπροσώπησης παικτών και marketing, Octagon, προκειμένου να «ανοίξει» την αμερικάνικη αγορά μέσω της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της για τις σεζόν 2021-22 και 2022-23. Με ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους να συμμετέχουν στο NBA, οι Ισπανοί εκτίμησαν πως τους παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνουν μια προσπάθεια ν' αυξήσουν τα έσοδά τους. Η Octagon, μεταξύ άλλων, εκπροσωπεί τον Γιάννη, τον Θανάση και τον Κώστα Αντετοκούνμπο καθώς και τον Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς).

Οι ισπανικές ομάδες εκτιμούν πως πέραν των χρημάτων θ' αποκτήσουν απαραίτητη προβολή ώστε να γίνουν μια εναλλακτική για τους Αμερικανούς παίκτες που δεν βρίσκουν εύκολα θέση στο NBA, αλλά κυρίως για να «φτάσουν» στους παίκτες των λυκείων και των κολεγίων που βλέπουν την Αυστραλία ως καλή εναλλακτική για να παίξουν και να πληρωθούν αντί να πάνε σε κάποιο κολέγιο και ν' αγωνιστούν τζάμπα. Για παράδειγμα, το νούμερο τρία του προηγούμενου draft, ο ΛαΜέλο Μπολ έπαιξε στην Αυστραλία προτού πάει στο NBA και δεν υπερασπίστηκε κάποιο κολέγιο.

Οι Ισπανοί με τη φήμη που δημιούργησαν έχοντας τροφοδοτήσει για χρόνια το «μαγικό κόσμο» με εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Πάου κι ο Μαρκ Γκασόλ, ο Ρίκι Ρούμπιο και παίκτες άλλων εθνικοτήτων που απέδειξαν την ικανότητα τους στην ACB (Λούκα Ντόντσιτς, Κρίσταπς Πορζίνγκις και πιο πρόσφατα ο Γκαμπριέλ Ντεκ κ.α.), ελπίζουν να πετύχουν μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.