H Σίτι και η Τσέλσι καλύπτουν τα έξοδα των οπαδών τους για τον τελικό του Champions League

H Σίτι και η Τσέλσι καλύπτουν τα έξοδα των οπαδών τους για τον τελικό του Champions League

Για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι που θέλουν να δουν από κοντά τον τελικό του Champions League, η κίνηση του Σεΐχη Μανσούρ και του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, των ιδιοκτητών των δύο συλλόγων, ήταν αναμφίβολα μια ανακούφιση: θα καλύψουν τα αεροπορικά έξοδα για όσους πάρουν ένα από τα 5.800 «μαγικά χαρτάκια» για το μεγάλο ματς που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Αφότου έγινε γνωστή η μεταφορά του τελικού από την Κωνσταντινούπολη στην Πορτογαλία και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τους κανόνες προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από τους ντόπιους στους ταξιδιώτες και τούμπαλιν, άρχισε η διοργάνωση του ταξιδιού από την Αγγλία. Τότε, ήταν που οι οπαδοί των δύο ομάδων έμειναν με το στόμα ανοιχτό: χρειάζονται τουλάχιστον χίλια ευρώ: 600 ευρώ το εισιτήριο, περί τα 230 ευρώ για να κλείσουν πτήση μέσω του επίσημης ιστοσελίδας του κλαμπ και τέλος άλλα 170 ευρώ για το τεστ PCR που χρειάζεται να κάνουν 48 με 72 ώρες προτού ταξιδέψουν. Αυτομάτως άρχισαν οι αντιδράσεις μια και δεν επιτρέπεται η διαμονή στο Πόρτο μετά το τέλος του παιχνιδιού. Με λίγα λόγια είναι χίλια ευρώ για μια ολοήμερη εκδρομή.

«Η πρωτοβουλία μας είναι σχεδιασμένη ώστε να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που πέφτει στους οπαδούς μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού», ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Σίτι. «Θέλουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους να δουν τον τελικό από κοντά», υποστήριξε η Τσέλσι. Η UEFA, πάλι, αν και διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε ο τελικός να γίνει στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, δεν συμφώνησε με τους περιορισμούς της και αποφάσισε να πάει το ματς στην Πορτογαλία, παρόλο που αυτό θ' απέτρεπε πολλούς οπαδούς των δύο ομάδων να δουν ένα ιστορικό παιχνίδι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι «πολίτες» παίζουν στον τελικό του Champions League και η δεύτερη των «μπλε».