Δημοπρασία παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν συγκέντρωσε μισό εκατομμύριο για νοσοκομείο παιδιών!

Δημοπρασία παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν συγκέντρωσε μισό εκατομμύριο για νοσοκομείο παιδιών!

Η ευαισθησία του Μάικλ Τζόρνταν δεν περιορίζεται στην πόλη όπου μεγάλωσε. Προ εβδομάδων, ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ δώρισε δέκα εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή δύο κλινικών στο Ουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας. Ωστόσο, ακόμη και ερήμην του, μία ακόμη σπουδαία προσφορά έγινε χάρη στο όνομα και κυρίως, το πανάκριβο brand του.

Η εταιρία Nike, στην οποία ανήκει το εμπορικό logo του «MJ», δώρισε συνολικά ποσό 565.000 δολαρίων σε ένα νοσοκομείο για παιδιά στο Πόρτλαντ, πωλώντας σε δημοπρασία 17 συλλεκτικά ζευγάρια παπουτσιών με το λογότυπο του Τζόρνταν, σε καθιερωμένη διαδικασία που γίνεται στο Ορεγκον (όπου εδρεύει η αθλητική φίρμα) από το 2003.

Η Nike και οι σχεδιαστές δίνουν την ευκαιρία σε ασθενείς του νοσοκομείου Doernbecher να σχεδιάσουν τα δικά τους υποδήματα, κυρίως από τα πρώτα παπούτσια που λάνσαρε ο παλαίμαχος γκαρντ των  Σικάγο Μπουλς τη δεκαετία του ‘80, τα οποία προσφέρονται στη συνέχεια σε δημοπρασία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Oregonian, η φετινή διαδικασία έφτασε στην πώληση 17 ζευγαριών, με έσοδα άνω του μισού εκατομμυρίου!

Ο μέσος όρος πώλησης των παπουτσιών ήταν οι 33.239 δολάρια, με το ακριβότερο να αγοράζεται αντί 52.900 και το φθηνότερο για ποσό 22.523 δολαρίων. Το κορυφαίο φετινό «έπαθλο», ένα ζευγάρι των Air Jordans 1, ήταν ένα μίγμα παλαιότερων σχεδίων και είχε το όνομα «What The» Air Jordan 1. Από το 2003 που άρχισε η συγκεκριμένη φιλανθρωπική δημοπρασία, έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 29 εκατομμύρια δολάρια!