Η ασφάλιση του ποδηλάτου δεν είναι μόδα

Η ασφάλιση του ποδηλάτου δεν είναι μόδα

Κάποτε αποτελούσε κατά κύριο λόγο το απόλυτο παιδικό παιχνίδι. Τα χρόνια πέρασαν και το ποδήλατο άρχισε να... μεγαλώνει και αυτό μαζί μας. Η χρήση του αυξήθηκε σημαντικά ενώ έγινε μέχρι και μόδα. Βέβαια, η χώρα μας απέχει έτη φωτός από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας σε ότι αφορά τη χρήση ποδηλάτου – αφού υστερεί σε υποδομές.

Παρ'' όλα αυτά, σήμερα το ποδήλατο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως μέσο μεταφοράς. Σίγουρα, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν μοιάζουν με την Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και το Ελσίνκι. Οι ποδηλατόδρομοι είναι λίγοι έως ανύπαρκτοι και εκεί που υπάρχουν τις περισσότερες φορές είναι... υπό κατάληψη. Οι Έλληνες οδηγοί δεν δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στους ποδηλάτες και γενικότερα οι μετακινήσεις είναι πολλές φορές επικίνδυνες.

Το ποδήλατο, όμως, έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας που μέχρι και η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε μία νέα ομάδα που πραγματοποιεί περιπολίες με ποδήλατα σε χώρους όπου η πρόσβαση μηχανοκίνητων μέσων είναι δύσκολη. Μάλιστα, ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα είναι τόσο επιτυχημένος που έχει επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τι μπορούν να κάνουν όσοι χρησιμοποιούν ποδήλατο στις πόλεις και πως μπορούν να προστατευθούν από τους αναρίθμητους κινδύνους που κρύβουν οι ελληνικοί δρόμοι; Εσείς γνωρίζετε ότι με περίπου 1,5 ευρώ/μήνα μπορείτε να ασφαλιστείτε και να απολαύσετε πιο άνετα τις βόλτες σας;

Η ασφάλιση ποδηλάτου δεν είναι υποχρεωτική. Παρ'' όλα αυτά, οι επιλογές ασφάλισης καλύπτουν όλες τις ανάγκες που δημιουργεί η χρήση του ποδηλάτου, όπως η κλοπή του οχήματος, οι ζημιές που μπορεί να υποστεί και βέβαια η αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που προκαλούνται κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Προσφέρεται, επίσης, κάλυψη προσωπικού ατυχήματος, μέχρι και οδική βοήθεια για όσους θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι δεν θα... φουσκώνουν λάστιχα στη μέση του δρόμου.

Αν είστε, λοιπόν, λάτρεις του ποδηλάτου η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική στοχεύοντας στην πληρέστερη κάλυψη του ποδηλάτη, αλλά και του ποδηλάτου, λανσάρει δύο νέα προγράμματα που σας καλύπτουν με ιδιαίτερα προσιτό κόστος από τους κινδύνους που σχετίζονται με την... αγαπημένη σας συνήθεια.

Τα προγράμματα ΜΙΝΕΤΤΑ Bike 1 και ΜΙΝΕΤΑ Bike 2 διατίθενται σε άτομα ηλικίας από 5 έως 70 ετών με κόστος από 18,5 ευρώ το έτος! Στις βασικές καλύψεις των δύο προγραμμάτων περιλαμβάνεται η Αστική Ευθύνη από την κυκλοφορία του ποδηλάτου, η διασταυρούμενη ευθύνη, καθώς και οι υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα.

Σημειώνεται ότι το «ΜΙΝΕΤΤΑ Bike 1» παρέχει κάλυψη αστικής ευθύνης ακόμα και σε περιπτώσεις ατυχήματος μεταξύ ατόμων με α'' βαθμού συγγένεια. Το «ΜΙΝΕΤΤΑ Bike 2» προσφέρει επιπρόσθετα πλήρη κάλυψη ακόμα και στην περίπτωση ολικής κλοπής ποδηλάτου, αλλά και κάλυψη του ειδικού εξοπλισμού και της ενδυμασίας του ποδηλάτη.

Επιπλέον, και στα δύο προγράμματα συμπεριλαμβάνεται η φροντίδα ατυχήματος, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για επιλογή οδικής βοήθειας.

Ρωτήστε τον προσωπικό σας ασφαλιστικό σύμβουλο ή ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής για την ασφάλιση ποδηλάτου. Διαβάστε, επίσης, προσεχτικά τι πρέπει να προσέχετε όταν κυκλοφορείτε στο δρόμο με ποδήλατο, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το liberal.gr παρουσιάζει ενδιαφέροντα χρηστικά θέματα που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση, με την υποστήριξη και συνεισφορά της εταιρείας «ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ»