Ζήτω λοιπόν η επανάσταση του 2021

Ένας τραπεζικός λογαριασμός ανενεργός από χρόνια, που δεν έχει μέσα ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά δεν έχει και ένα ευρώ για να τον ξεχάσεις απλά, είναι εδώ και ένα χρόνο το οικογενειακό βασανάκι! Ο λογαριασμός κοινός με τον μπαμπά. Το βιβλιάριο χαμένο. Εννοείται χωρίς ενεργό e -banking. Η κάρτα ηλεκτρονικών συναλλαγών ληγμένη αλλά κάπου «καλά φυλαγμένη» - άρα χαμένη- στο πατρικό από τότε που οι Τσίπρας – Βαρουφάκης έκλειναν τις τράπεζες, επέβαλαν τα capital controls και οι συνταξιούχοι με το βιβλιάριο στα χέρια έμπαιναν στις ουρές για τα 60 ευρώ. Bingo!  

«Για να ενεργοποιηθεί και πάλι ο λογαριασμός σας χρειάζεται να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία των δικαιούχων. Χρειάζεται να προσκομίσετε το εκκαθαριστικό του μπαμπά, ταυτότητα και ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ ή κινητής τηλεφωνίας. Και το δικό σας εκκαθαριστικό, και λογαριασμό ΔΕΗ και μπλα μπλα μπλα».

Εν μέσω πανδημίας, με συνοπτικές διαδικασίες τα σούρτα φέρτα στην εφορία και στην τράπεζα για τον «μεγάλο» δικαιούχο απαγορεύτηκαν. Και ως συνδικαιούχος αποφάσισα να πράξω το ίδιο. Ο λογαριασμός έμεινε ανενεργός. Η κάρτα δεν αντικαταστάθηκε. Το e- banking δεν ενεργοποιήθηκε. Για την τράπεζα ήμασταν δυο άγνωστοι αφού δεν είχαμε χαρτιά να δείξουμε και φυσική παρουσία να προσφέρουμε.

Χρειάστηκε ένας Κυριάκος να μας ξανασυστήσει στην τράπεζα μας! Οι αγαπημένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Πιερρακάκη και της dream team, είτε αφορούν τους εμβολιασμούς, είτε την έκδοση πιστοποιητικών και την εξυπηρέτηση στις τράπεζες με το τελευταίο απόκτημα του gov.gr δημιουργούν νέα θέα προς την πλευρά του κράτους.

Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι εκεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προνόησαν και για τους…αρνητές. Αυτούς που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την μιζερο-γκρίνια και τον ψεκασμενο-μηδενισμό και να φτιάξουν στο facebook γκρουπάκι «κάτω το σατανικό gov.gr» και τους άλλους, που θα προβάλλουν τη δημοκρατική τους ανησυχία για τον «μεγάλο αδελφό» του Μητσοτάκη.

Η διαδικασία, εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση, είναι πλήρως προαιρετική και, αυτονόητα, όποιος πολίτης το επιθυμεί μπορεί να εξακολουθήσει να προσκομίζει αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά που του ζητούνται. Μέχρι και δυνατότητα προεπισκόπησης των δεδομένων που θα βλέπει η τράπεζα ή ο οργανισμός θα έχει όποιος δεν είναι σίγουρος για το κλικ της συγκατάθεσης.

Οι 1,5 εκατομμύριο πολίτες που καλoύνται κάθε χρόνο στις τράπεζες για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, μπορεί να το κάνουν στο άψε σβήσε αν το διαλέξουν. Ζήτω λοιπόν η επανάσταση του 2021!